Pokud jste součástí network marketingu, moc dobře víte, že cesta za úspěchem, může být dlouhá a klikatá. Je snadné se na ní ztratit, nechat se zmást a být frustrovaný.

Na druhé straně jsou i lidé – a třeba zrovna vy patříte mezi ně, kteří vystřelí jako raketa až přímo na vrchol. Jako by znali přímou cestu k úspěchu v network marketingu.

Skvěle zvládnuté MLM dovednosti Vás budou motivovat 

Viděl jsem network marketéry, kteří dosáhli přesně toho, co si vysnili a co v životě udělat chtěli. Vydělávají miliony, mají obrovské týmy a žijí tak, jak si sami přejí.

Ale stejně tak, stále zůstávají energičtí, nesejdou z cesty a stále mají svou motivaci. Jak to vlastně dělají?

Jedním z klíčů dlouhodobé motivace jsou dovednosti, ve kterých se cítíte sebejistě a silně. Rádi je zdokonalujete a vždy cítíte pocit tzv. flow – kdy prostě zapomenete na čas a jste do nich ponořeni naplno.

Probudí ve vás kousek sebe sama, díky kterému jste to právě VY, který vám pomohl se oddělit od stáda a jít si svou vlastní cestou.

Riskovali jste, vystoupili jste z řady a pustili jste se do síťového marketingu. Na toto rozhodnutí byste nikdy neměli zapomínat, ale jeho následky jsou stejně tak důležité.

Existuje spousta zdrojů motivace, ale dvě věci se nikdy nezmění. Musíte vědět, co a proč děláte.

Víte, jaké dovednosti potřebujete k dosažení požadovaného výsledku v network marketingu? Všem jsem se už na blogu MLMjinak, aspoň zběžně, věnoval, ale je určitě skvělé si je připomenout…

1. Hledání potenciálních zákazníků

Když se lidé seznámí s network marketingem poprvé, jedna z jejich pochybností je, že pokud neznají dostatek lidí, nemají šanci na úspěch.

Pokud chcete lidi přesvědčit, že nic není tak složité jak se zdá, pomozte jim sestavit si v hlavě seznam lidí, které mohou se svou příležitostí oslovit.

Díky tomu jim pomůžete překonat první a nejdůležitější překážku.

Pamatujete si fígle, jak dostat i úplně cizího člověka do vašeho MLM businessu?

2. Zvaní na schůzky, nebo na společný hovor

Klíčem k pozvánce na schůzku není potenciální zákazníky nahánět. Nechoďte od jednoho člověku k druhému a nemluvte pořád jen o své společnosti nebo příležitosti.

Cílem pozvánky je, abyste poučili druhé o tom, co děláte. Čím více lidí to pochopí, tím více vaše podnikání poroste.

Setkali jste se už s tím, že lidé z ničeho nic přestali ozývat? V článku Co dělat, když lidé řeknou “líbí se mi to!”, ale pak začnou hrát brouka jsem vám dal několik rad, jak na takové situace reagovat.

3. Představení své příležitosti

Nejdůležitější informace, kterou musí potenciální zákazníci při vaší prezentaci pochopit je, že oni sami pro sebe neznamenají problém.

Jak to myslím? Pamatujte si, že pokud lidé mohou sami sebe vidět, jako úspěšného podnikatele, pak je Vaše prezentace úspěšně u konce. 😉

Pamatujete si, jak získat zákazníka v síťovém marketingu i bez znalosti prodejních technik? Připomeňte si tyto jednoduché rady!

Když chcete pochopit zákazníka, je potřeba trochu zabrousit do psychologie. Nebojte, nebudete potřebovat žádné učebnice nebo kurzy, jak “přechytračit” lidi. Stačí jediné – pochopit je.

4. Připomínání se lidem na dalších schůzkách

Existuje několik důležitých kroků, které při komunikaci s potenciálními zákazníky a členy týmu musíte dodržovat.

#1 Dodržujte své slovo

#2 Domlouvejte si neustále další schůzky

#3 Průměrně trvá připojení se k network marketingu 3–6 schůzek

#4 Neprodlužujte dobu mezi schůzkami

Konkrétně jsem o těchto 4 pravidlech psal i v článku Znáte 4 základní pravidla pro získávání nových zákazníků? Pokud jste ho ještě nečetli, určitě byste ho neměli minout.

5. Pomáhání lidem, stát se zákazníky, nebo distributory

Klíčem k tomu, aby lidé úspěšně přijali network marketing za vlastní, je ptát se, na ty správné otázky a mít po ruce odpovědi na reakce. Psal jsem o tom například v Jak získat ještě více lidí do vaší MLM skupiny.

Chcete více lidí v týmu? Naučte se reagovat na jejich námitky a mějte po ruce ty správné otázky.

6. Pomozte v začátcích vašim distributorům

  • Ověřujte rozhodnutí svého nového distributora.
  • Pomozte jim s jejich očekáváními.
  • Podělte se o své zkušenosti ze začátků.
  • Pomozte jim vytvořit si plán, podle kterého pojedou, který jim pomůže postupovat kupředu.
  • Dejte jim konkrétní úkoly.

Když vaše distributory pečlivě připravíte na startovní čáře, dáte jim příležitost růst až do nebes. Přečtěte si o 5ti krocích, jak začínajícím distributorům pomoct, aby měli skvělý začátek.

7. Propagujte své akce a události týmu i společnosti

Síla živých setkání změní myšlení všech, kteří se jich zúčastní. Dokáže měnit morálku, příjmy, nadšení a přístup k práci. Nejen proto je důležité tyto akce nevynechávat.

A kdo čte pravidelně, ten ví, že i událostem jsem se už na blogu MLMjinak.cz věnoval a to konkrétně v článku Proč vás velké MLM události poženou kupředu.

Všechny tyto network marketingové dovednosti se může naučit každý, kdo má ten správný návod. A přitom vám pomohou vystřelit až na samotný vrchol, jako se do podařilo mě a mnohým dalším.

Motivaci, která je potřeba pro úspěch, už v sobě máte. Je to ten malý ohýnek naděje, díky kterému jste se do network marketingu pustili.

Nezapomínejte na něj a pořádně ho rozdmýchejte. Jeho jiskry se mohou přenést na ostatní a podnítit je k akci!

Chcete více pomoci?

Pak Vás srdečně zvu na svůj webinář ZDARMA, kde odhalím, jak lze vybudovat impérium doslova z domova a bez kapitálu a nejen to, těch překvapení je tam vícero. 😉

S pozdravem Váš MLM fanoušek číslo 1

M.K.


Za inspiraci k tomuto článku děkuji mému „MLM příteli“, Ericovi Worremu.



SDÍLET = LÍBILO SE MI TO!
⇩ DÍKY! 💘 DÁRKY NÍŽE ⇩


MARKETINGOVÝ ONLINE MLM SUMMIT ZDARMA!


DALŠÍ ROČNÍK NEZÁVISLÉ MLM AKADEMIE





PDF: Kde brát lidi do MLM, aby Vám nedošly kontakty!
 



MLM plávovač je ve FB Skupině MLM Poradna!
 



PDF: Jak správně telefonovat v MLM! Stahujte.
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.