Máte v týmu lidi, kteří tzv. usnuli na vavřínech a nic moc se jim nechce dělat? Mám pro vás rady, jak zrevidovat tým a opět je přimět k akci. A je to jednodušší, než si možná myslíte!

1. Inspirujte je

A teď tím rozhodně nemyslím promítání firmu Statečné srdce, nebo studování velkých a vznešených projevů Winstona Churchilla. Nepokoušejte se je oživit statečným proslovem, nebo podobným vzletným činem. Místo toho jděte a konejte. Inspirujte je vlastní činností. Prostě jděte a dělejte věci, které chcete, aby dělal váš tým.

Bohužel to asi někteří z vás slyšet nechtěli, ale bez vaší tvrdé práce se to neobejde. Inspirujte svůj tým akcí, ne slovy. Přestaňte se pokoušet vypilovat svůj úžasný proslov, nebo motivační video. Běžte a inspirujte je prací, kterou děláte.

Práce v MLM je postavena na vedení osobním příkladem.

2. Pečujte o přívětivou kulturu

Hodně lidí v síťovém marketingu o kultuře mluví, ale málokdo ví, co to vlastně je. Dala by se charakterizovat jako pocit, jak se člověk cítí, bez ohledu na své nadšení, nebo výsledek.

Často slyším od lidí stížnosti, že jejich tým je k ničemu a že nic nedělají. A že nemají ponětí, jak je opět přimět k akci. Pokud mezi takové patříte také, přestaňte s tím! I když to říkáte týmu za jejich zády, stejně tyto myšlenky vycítí z vašeho chování. Když je z vás někdo zklamaný, nemusí vám to říkat, prostě to cítíte. Mějte je rádi jen pro to, že jsou v týmu, nezávisle na jejich výsledcích a požadavcích.

Buďte si vědomi, co je vaše práce

Jaký je tedy váš job? Pouze inspirovat? Ne. Vaším úkolem je zjistit, jestli je někdo otevřený pro váš produkt, službu, nebo příležitost. A to nejlépe opakovaně. To je vaše práce. Vše ostatní ji může podpořit, ale vaši práci to nenahradí.

Tak ji dělejte.

Je nějaká pojítko mezi vašim týmem, který byste možná nejradši vyhodili/vyměnili, a rekrutováním úplně nových lidí? Možná tomu nebudete věřit – ale to hle pojítko, i když je neviditelné, je VELMI silné!

Vaším úkolem je otevřít ústa a to jakýmkoliv způsobem. Ať už osobně, telefonicky, nebo skrz Facebook Messenger, Snapchat, Instagram, Skype, prostě prostřednictvím čehokoliv, co umožňuje tzv. obousměrnou komunikaci v reálném čase (tzn. NE SMS a NE EMAIL)! Proč ne SMS a proč ne EMAIL možná příště v některém jiném článku (takže sledujte BLOG MlmJinak pravidelně!)… 😉

Nyní ale zpět k tématu – Napište prostě dalším lidem kolem váš, namluvte vzkaz, nebo jim nejlépe volejte a ptejte se, jestli by někoho nepotěšil váš produkt, nebo jiná příležitost pro spolupráci s vámi a vaším projektem, který zastupujete. Cokoliv dalšího, už není vaše práce, ale jsou to jen bonusy z vaší iniciativy plynoucí.

Nejdůležitější je vaše práce. Vše ostatní už je jen bonus.

Ať už je váš tým jakýkoliv, prostě jděte a dělejte svou práci.

Nesnažte se ji pověsit na ostatní. Jestli lidé v týmu nedělají nic, jen sedí, popíjejí kafe/víno/čaj a mají všechno tzv. na háku, stejně běžte a zjistěte, jestli je o váš produkt nebo službu zájem mezi jinými lidmi.

Dělejte vše pro to, aby se váš tým cítil dobře

Ale stejně chtějte, aby se váš tým cítil dobře. Pěstujte kulturu, která přijímá lidi takové, jací jsou. Nešlapte jim po krku, neterorizujte je. Buď touží šlapat po pomyslném žebříku vzhůru, nebo jim na tom nezáleží. V každém případě stále dělejte svou práci a inspirujte je akcí. Třeba si přiveďte do týmu novou krev a ukažte jim nadšení z práce.

A i když se to nepodaří, nechte je být. Každý má odlišná přání a odlišné výsledky.

Stále si važte svého týmu, i když mají jiné sny než vy.

Za inspiraci pro tento článek děkuji mému „MLM“ příteli, Rayovi Higdonovi (firma HIGDON GROUP™).



SDÍLET = LÍBILO SE MI TO!
⇩ DÍKY! 💘 DÁRKY NÍŽE ⇩


MARKETINGOVÝ ONLINE MLM SUMMIT ZDARMA!


DALŠÍ ROČNÍK NEZÁVISLÉ MLM AKADEMIE





PDF: Kde brát lidi do MLM, aby Vám nedošly kontakty!
 



MLM plávovač je ve FB Skupině MLM Poradna!
 



PDF: Jak správně telefonovat v MLM! Stahujte.
 

One Comment

  1. Teamwork #1: Jak pracovat v týmu - studuj.digital | studuj.digital
    21.11.2023 @ 10:03

    […] Teamwork | Zdroj: Jak restartovat Váš tým v síťovém marketingu […]

    Reply

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.