Už se vám to určitě stalo – mluvili jste s lidmi, kteří vám slíbili, že se k vám přidají. A pak najednou zmizí a už se neozvou…

Mám pro vás postup, jak zůstat v klidu, když někdo z ničeho nic začne dělat mrtvého brouka. Co v takovém případě máte dělat?

Potřebujete svou sílu a klid

Nejprve potřebujete ovládnout své emoce. Mějte víru v to, co máte a co děláte, nezávisle na tom, co si o tom myslí ostatní.

Nepotřebujete jejich schválení, nebo přijetí, není to pro vás určující. Nejdůležitější osobou stále zůstáváte vy.

Nepodléhejte potřebě se vnucovat, mějte rozhovor pod kontrolou.

Jak zjistíte, jestli vás někdo netahá za nos?

Zkuste analyzovat své konverzace na sociálních médiích. Pokud vypadají následovně, lidé si s vámi hrají, jako s loutkou:

Člověk vaši příležitost ocení, že je skvělá. A vy na něj jdete hned zhurta, že to je úžasná příležitost, která se mu bude líbit, vydělá miliony a další bláboly…

Zkuste si je představit, jak u toho monitoru sedí s přáteli, a baví se tím, jak mu všichni network marketéři naslibují hory doly.

Hodí vám do chatu palec a můžou se u toho potrhat smíchy…

Nezahrnujte je dlouhými zprávami, které nečtou, nebo které vůbec nefungují. Nebuďte potřební, jinak po deseti zprávách zjistíte, že už od druhé zprávy, vám vlastně přestali reagovat.

Mějte vše pod kontrolou

Mějte konverzaci pod kontrolou a chopte se kormidla.

Zkuste poslat třeba následující zprávu:

„Dobrý den, vím, že se ještě neznáme, ale koukal jsem na některé věci, které zveřejňujete na svém profilu. Zaujal jste mne a myslím si, že jste přesně ten typ člověka, se kterým, bych rád navázal kontakt.

Nevím, jestli budete mít zájem – je docela možné, že ne – ale mám svůj vlastní vedlejší projekt, který mi vydělává nějaké peníze navíc. Chtěl byste se na to mrknout? Jestli ne, žádný problém.“

Na první zprávu se vám to může zdát dlouhé. Ale musíte si uvědomit, že se navzájem neznáte a potřebujete váš vztah na něčem vybudovat.

Spousta rad o network marketingu na internetu říká, ať na to jdete zlehka, ať si postavíte postupně pevné základy pro hluboké vztahy, než konečně vyslovíte tu otázku, jestli o vaši příležitost vůbec mají zájem.

Jenže pozor, abychom do toho zase zbytečně moc nezabředli, jelikož jen tak pálit drahocenný čas zbytečně, je hloupost. Proto všeho s mírou! Ano?

Důvody, už jsem vám popisoval v článku Stojí síťový marketing na budování vztahů? Pravda, ale nic se nemá přehánět. Tak si jej oživte 😉

A co třeba, když by vám někdo poslal tuto zprávu, jak byste reagovali vy?

„Dobrý den, ještě se neznáme, ale díval jsem se na Váš profil a vypadáte, jako velmi schopný člověk. Poslouchejte, mám jeden vedlejší projekt, na kterém dělám, abych měl nějaké peníze navíc.

Nevím, jestli hledáte i Vy nějaký přivýdělek. Jestli ne, nevadí, jen jsem chtěl zjistit, jestli nejste na stejné vlně, jako já. Nic víc.“

  • Sice tady dáváme možnost nabídky hned, ale fígl je v tom, že si nejdříve bereme svolení dřív, než bychom ho / ji zasypali webovými odkazy s prezentací Vaší MLM společnosti, anebo ještě hůř – webovými odkazy na registrační form s Vaším sponzorským číslem 🙂
  • Tím, že prezentace půjde až po tom, co dostanu “OK a o co je jedná?”, tím pádem už nepůjde o SPAM! Už chápete, ten rozdíl? 😉

Ne každý je vítán

Jestli byste reagovali podrážděně, pak se pro můj tým určitě nehodíte. Jednou z mých hodnot je – neberte se příliš vážně.

Když na takovou obyčejnou zprávu někdo zareaguje stylem: „Co si to dovoluješ, vždyť se ani neznáme, proč se mě na takové blbosti ptáš?“, pak ho kolem sebe nechci. Prostě si každý půjdeme svou cestou, svět se nezboří.

Jděte přímo na věc, nemotejte se kolem horké kaše a už vůbec ne nijak dlouze. Neobdivujte jejich psa, děti nebo vkus, když vás to vůbec nezajímá. Lidé to poznají, že jste falešní a stejně budou chtít vědět, co máte za lubem.

Buďte k lidem upřímní a řekněte hned, o co vám jde. Tím nevzbudíte žádné zbytečné pochybnosti.

Co když se už neozvou?

Řekněme, že někomu pošlete zprávu a on vám odpoví, pravděpodobně nějak takto:

 „Dobrý den. No, to záleží, o co jde. Možná bych zájem měl, ale nevím o co přesně by se jednalo?“

Na to můžete mít připravenou odpověď:

„Víte co? Mám tu takové video, které lépe vysvětlí o čem to je. Jen chci říct předem, že to nemusí být Váš šálek čaje. Ale rád Vám to video pošlu, jste zajímavý člověk a chtěl bych vědět, co si o tom myslíte. Budete mít čas, se na to mrknout?“

Pak Vám odpoví zpátky, totálně nadšení a natěšení, že se jim video líbilo a že dokonce chtějí zapojit….

Jenže jakmile se jim ozvete s nabídkou následného telefonního hovoru, tak zmizí a už se nikdy neozvou. Když by mělo přijít na věc, prostě začnou dělat mrtvého brouka. Stalo se Vám to? Víte co si počít?

Jak v takovém případě reagovat?

Rozhodně si nemusíte začít zoufat a zpochybňovat celý svůj život nebo kariéru. Počkejte 4 dny a ozvěte se jim znovu:

Dobrý den / nebo Ahoj (nechám na Vás, lidé si na netu někdy rychle začnou tykat), omlouvám se, byl jsem zaneprázdněný a neměl jsem čas se s tebou spojit. Jak se daří?

Není to nic, co by je přimělo odpovědět? Jestli vám znovu neodpoví, počkejte měsíc. Co se stane pak? Prostě to zkuste znovu:

„Zdravím, už jsem o tobě dlouho neslyšel. Asi ta příležitost, nebude pro tebe… Nicméně, teď jsem pomohl své kamarádce učitelce vydělat pár tisícovek navíc do rodiny a celkem dost, jí to pomohlo v její nelehké životní situaci….

A proto se chci zeptat: Neznáš někoho dalšího, kdo by potřeboval vydělat nějaké peníze navíc? Rád jim ukážu, jak na to, ať se ti zatím daří!“

Velmi jednoduché a přitom neodolatelné, co říkáte? 🙂

Vždy je to 50/50, buď vám odpoví, nebo ne. Nic horšího se nestane a proto není důvod se bát. Pokud to ale nezkusíte, nevyjde to NIKDY!

A co když mezitím tu osobu potkáte, někde osobně? Nepronásledujte ho s vaší příležitostí, budete vypadat, jak žárlivý manžel / nebo manželka. 😀 Prostě jen řekněte:

„Jé ahoj, jak se daří? Já byl strašně zaneprázdněný. Doufám, že se máš skvěle. Musím teď za Davidem, ale snad budeme mít příležitost, ten čas dohnat. Prostě se můžeme spojit později….

Nebudu vytahovat to, že mi neodpověděl, že se mi neozval a nějak na něj dorážet. Budu zaneprázdněný a zůstanu klidný. Jen je potřeba zachovat smyčku – každých měsíc, až dva, se ozvat.

Zůstaňte zaneprázdnění

Upřímně, snažím se, aby mi to bylo jedno, jak to dopadne. Neznamená to, že se o ty lidi nestarám, nebo že jim snad přeji, něco zlého. Jen během toho, co čekám na odpověď, napíšu další stovce lidem.

Je mi jedno, když někdo napíše, že by se rád přidal a připojil k MLM a pak už se neozve. V tom je síla klidu a síla statistiky a čísel.

Když vás odmítne jeden člověk, nic se neděje. Protože když jich oslovíte stovky, na jednom, pak už nezáleží.

Snažte se zaměřit na další a další lidi a neupínejte svou pozornost jen k tomu jednomu, který vás odmítl, vždyť na tom nesejde. Občas se mu zkuste ozvat, ale neupoutejte se k němu – to je ten klíč!

Pokud Vás zajímají další fígle z praxe, třeba právě jak nakládat s kontakty, které se Vám jakkoliv kroutí a vymlouvají při tzv. dosledovávání, pak se těšte na speciální MLM event, který se jmenuje MLM AKADEMIE, kde budeme mít prostor, jít více do hloubky 😉


Za inspiraci pro tento článek děkuji mému „MLM“ příteli, Rayovi Higdonovi (firma HIGDON GROUP™).



SDÍLET = LÍBILO SE MI TO!
⇩ DÍKY! 💘 DÁRKY NÍŽE ⇩


MARKETINGOVÝ ONLINE MLM SUMMIT ZDARMA!


DALŠÍ ROČNÍK NEZÁVISLÉ MLM AKADEMIE





PDF: Kde brát lidi do MLM, aby Vám nedošly kontakty!
 



MLM plávovač je ve FB Skupině MLM Poradna!
 



PDF: Jak správně telefonovat v MLM! Stahujte.
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.