Dnes se na MLM podíváme trochu jinak. Chci vám představit 7 hříchů network marketingu, se kterými se můžete potkat. Už se v podnikání pohybuju dlouho, takže z vlastní zkušenosti můžu říct, že pokušení vždy přijde.

Díky tomuto článku ale budete mít dostatek znalostí k tomu, abyste věděli, jaké věci budou mít časem negativní dopad na vaše podnikání. Tak se na ně pojďme podívat blíž.

1. hřích: Nadhodnocování produktu, nebo příležitosti

Možná to bude pro některé nováčky překvapením, ale opravdu váš produkt není zázračným lékem na lidské problémy. Dávejte si pozor na to, jak o svém produktu mluvíte – co všechno umí nebo neumí.

Ujistěte se, že jste v souladu s tím, co tvrdí vaše společnost. Když to přeženete, abyste získali člena týmu nebo zákazníka, vrátí se vám to a ovlivní to důvěryhodnost.

Může to být třeba jen to, že trochu přeháníte, když mluvíte o svých příjmech. Vezmete svůj nejlepší měsíc a všem říkáte, že si tolik vyděláváte pořád. Možná jste tolik vydělali jeden měsíc díky speciálnímu bonusu.

Nebo jste postoupili v žebříčku a pak jste zase spadli o pár příček dolů (což je normální a není se za co stydět). Ale říkáte světu, že vyděláváte víc, propagujete falešnou realitu.

A přitom není potřeba přehánět svůj úspěch. Není třeba vzít příklad jednoho člověka, který měl zázračný úspěch, a udělat z něj příběh celé společnosti.

Pokud jde o finanční příležitosti, pokud jde o produkty, pokud jde o síťový marketing – mluvte pravdu. Jinak děláte medvědí službu všem odpůrcům MLM.

2. hřích: Nejste důslední

S tímhle hříchem jsme se v nějaké míře setkali snad všichni. Jeden den jste celí nadšení a chceme strhnout svět a pak o vás nikdo tři týdny neslyší. Pak se znovu všem ozvete, že jste do toho začali šlapat a makáte tři dny.

A pak bum, jste pryč dva týdny. Místo toho, abyste vynaložili soustavné úsilí v pár hodinách, které máte k dispozici, jste pár dní nažhavení do práce a pak na týdny ochladnete.

A to je další rána do vaší důvěryhodnosti, ale taky hlavně konstantní výsledky… Co by se stalo ve vašem klasickém zaměstnání, kdybyste se třeba 2 týdny jen tak neukázali? S jakým nadšením by vám šéf poslal výplatu a kolik by činila?

3. hřích: Jste negativní

Pojďte teď svou důslednost zaměřit také na to, že se nebudete pouštět do negativních řečí, negativních postojů nebo negativního chování.

Nemluvte špatně o sobě nebo k sobě a nemluvte špatně taky o někom jiném. Šiřte pozitivní náladu dál ve svém týmu a své organizaci.

4. hřích: Máte každý týden jiný cíl

Tímhle hříchem mám na mysli situace, kdy má někdo každý týden novou strategii, novou taktiku, nebo dokonce nový produkt a novou firmu, kterou chcete vyzkoušet…

Je nekonzistentní, chybí mu stabilita, která je nutná pro to, aby někdy tohle podnikání fungovalo konečně správně a pořádně. Neustálé začínání někde, rozhodně nevede k úspěchu nikde!

5. hřích: Kradete distributory

Zažil jsem to v mnoha různých podobách. Nejčastější forma je, když někdo jiný přivede zájemce a ten zjistí, že se mu líbíte víc než ten, kdo ho pozval.

Máte na výběr, jestli toho člověka zaregistrujete nebo ne. Jestli se tak stane – to už je hlavně na komunikaci uvnitř týmu, ale určitě má jít prostě člověk pod toho, kdo udělal tu práci a pozval!

A pamatujte, že sponzoři si darovaných kontaktů neváží, když je dostanou jen tak – nikdy nikoho nikomu jen tak nedávejte!

Další situace může nastat, když si někdo ve společnosti stěžuje na své nadřízené. Moje pravidlo zní: nikdy se nesnažte přesvědčit někoho, kdo je spokojený v jiné společnosti.

Pokud je nespokojený a chce odejít, pak je to v pořádku. Ale pokud je spokojený tam, kde je, nesnažte se je přesvědčit, aby se připojili k vám.

Podobným chováním si pošpiníte pověst a lidé vás začnou vnímat jako člověka, kterému chybí čestné jednání a charakter. A nakonec nebudete spokojeni ani s výsledky ani s pověstí, kterou získáte.

Nikdo vás nebude chtít následovat, zůstanete sami se zkaženým obchodním jménem, které je vaší osobní značkou.

6. hřích: Přebíhání z jedné MLM společnosti do druhé

Distributoři, kteří přebíhají z jedné společnosti do druhé, vždy hledají, kde je tráva zelenější. V organizaci se jim líbí, když má dynamiku, ale jakmile se situace stane náročnou, mají tendenci odejít a připojit se k jiné společnosti.

Pokud neustále přeskakujete z jedné společnosti do druhé, způsobí vám to problémy. Každá společnost v síťovém marketingu může mít období bez dynamiky – střídání společností tedy těžko pomůže, každá může mít potíže v různém časovém období.

7. hřích: Neumíte se poučit ze svých chyb

Nebojte se přijmout konstruktivní kritiku a neignorujte zpětnou vazbu. Zbytečně si tím narušíte profesní a osobní rozvoj. Ochota přiznat a napravit vlastní chyby je naučená vlastnost, není to nic, s čím se rodíte.

A je naprosto klíčová pro růst a úspěch v jakémkoliv podnikání, netýká se to jen síťového marketingu. Ignorováním zpětné vazby zůstanete zbytečně stát na místě. Pojďte využít svůj potenciál naplno!

Vyvarujte se pokušení, která mohou narušit integritu a důvěryhodnost. Přehánění produktů, nedostatek důslednosti, negativní postoj, nekonzistentní cíle, krádež distributorů a přebíhání mezi společnostmi.

Každý z těchto hříchů může poškodit vaše podnikání. Pokud chcete dlouhodobý úspěch v network marketingu, je důležité si tyto nástrahy uvědomit a vyhnout se jim.

Myslíte to se svým podnikáním vážně?

Mám pro vás knowhow od 14 CZ/SK leadrů síťového marketingu!

Nyní vám dám zdroj, který vám opravdu pomůže, pokud to s růstem svého podnikání myslíte vážně. Jedná se o rady od lidí, kteří patří do špičky MLM u nás – nyní můžete získat ZDARMA milionové rady, jak ovládnout MLM…

Kde? Na Online MLM Summitu!

Pokud už v MLM jste nějakou dobu anebo právě začínáte, ale zatím stále nemáte výsledky o kterých sníte, pak Vám možná mohu hodně pomoct tím, že pořádám Online MLM Summit ZDARMA.

Na 5 až 6ti hodinovém Online MLM Summitu, odevzdá své knowhow síťového marketingu celkem 14 tuzemských CZ/SK lídrů – milionářů.

Tito lidé prozradí do detailu, jak vydělali přes 100.000.000+ Kč (resp. přes 4.000.000+ EUR) za poměrně krátký čas, čistě z MLM businessu.

Nejlepší na tom je to, že celý SUMMIT je úplně ZADARMO, takže jedinou investicí je Vaše pozornost a Váš čas v neděli – registrujte se na vysílání a řekněte to všem těm, které chcete vzít na vrchol s Vámi:

https://SummitOnline.cz/

Čas utíká…

Brzy na viděnou!

S pozdravem Michal – Váš MLM fanoušek číslo #1


Za inspiraci k tomuto článku děkuji mému „MLM příteli“, Ericovi Worremu.



SDÍLET = LÍBILO SE MI TO!
⇩ DÍKY! 💘 DÁRKY NÍŽE ⇩


MARKETINGOVÝ ONLINE MLM SUMMIT ZDARMA!


DALŠÍ ROČNÍK NEZÁVISLÉ MLM AKADEMIE





PDF: Kde brát lidi do MLM, aby Vám nedošly kontakty!
 



MLM plávovač je ve FB Skupině MLM Poradna!
 



PDF: Jak správně telefonovat v MLM! Stahujte.
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.