Tématu Jak dovést svůj tým k úspěchu v network marketingu jsem se už věnoval. Teď bych vám rád tuto myšlenku rozvedl a pověděl vám, jak zajistit spokojenost vašemu MLM týmu, který vám pomůže dojít k úspěchu.

Larry Thompson, skvělý network marketér, a ještě lepší člověk, přinesl do businessu pojem Thompsonovo pravidlo.

To říká, že jakákoliv organizace (ať už v network marketingu či mimo něj), korporace, nebo spolek je rozdělen na tři skupiny lidí: 80%, 15% a 5%.

Nerozdělují se podle úspěchu, ale podle úrovně jejich spokojenosti a podle nastavených cílů.

Úroveň přání a spokojenosti

Pojďme ty čísla vztáhnout na network marketing. 80 % lidí je šťastných, když si vydělává do 10 000 korun za měsíc.

Jsou lidé, kteří nevydělávají nic, ale přesto jsou šťastní. Jsou rádi, že jsou součástí celku, skvělého týmu, nebo celé organizace.

Jsou vděční, že kolem sebe mají povznášející komunitu, že potkávají nové přátele a mohou využívat produkt nebo služby, které společnost nabízí.

15 % lidí je rádo, když vydělává 25 000 – 50 000 Kč měsíčně. To je jejich cílem a jakmile se k němu dostanou, jsou spokojení.

A jen 5 % lidí jsou v organizaci spokojení až tehdy, když vydělávají víc než 100 000 korun za měsíc.

Pro každého znamená úspěch něco jiného. Někdo se spokojí s pár tisíci, někomu nestačí ani šestimístná částka.

Jakým způsobem trénuje spousta lídrů

Problémem je, že spousta lídrů, patří mezi těch posledních 5 %.

A myslí si, že všichni ostatní, jsou na tom stejně. Nedokážou si představit, že někdo chce vydělávat míň, nebo se spokojí jen s „obyčejnou“ komunitou a že neočekávají od network marketingu žádné peníze.

Jedna matematická otázka – jak chcete z 80 % lidí udělat 5 %? To je nesmysl, nejde to. Možná že někdo chytne zápal pro svou práci a dostane se mezi těch 5 procent, ale rozhodně to nebude žádná “masovka”.

Stejně tak někdo může přehodnotit svůj čas a věnovat ho více rodině, což způsobí že se o výdělek přestane tak moc zajímat a zapadne tudíž mezi zbylých 80 % lidí v týmu, kterým stačí minimum.

Nicméně ta čísla a procenta vždy zůstanou stejně rozdělená. Nikdy nebudete mít tým 100 lidí, ve kterém všichni budou vydělávat šestimístné částky.

To se vám prostě nestane. A je důležité na to myslet, pro zdraví a dlouhodobý prospěch, vaší network marketing organizace. Je to velmi důležité, abyste si podle toho nastavili správné očekávání a vyhnuli se budoucí frustraci. 

Jestliže si nastavíte prostředí v síti tak, že se lidé budou cítit špatně a provinile za jejich malé cíle a za to, že jsou v pohodě, když vydělávají třeba jen pár stovek (eur), nebo tisíců (korun) za měsíc, hádejte, co se pak stane. Prostě o ně přijdete!

Mise network marketéra je, aby se lidé cítili dobře, nezávisle na tom, jaký výdělek jim stačí ke štěstí.

Buďte vděční za každého ve vašem týmu

Pokud máte v týmu člověka, který je skvělý zákazník, ale s nikým o tom nemluví, buďte za něj rádi. Jednoduše jim buďte vděční jen za to, že máte skvělého zákazníka. Nenuťte ho, aby oslovoval lidi, když to nechce.

Když se budou lidé ve vašem týmu cítit dobře, všichni budou šťastnější, lídři budou vydělávat víc a tým zůstane pospolu, protože je jim s vámi fajn.

Nebuďte na ně tvrdí jen proto, že si vystačí s málem. Když to budete ignorovat, budete sabotovat sami sebe.

Chci, abyste o tom přemýšleli. Když se vám podaří rekrutovat 10 lidí, 8 z nich pravděpodobně nebude dělat nic, co by jim bylo nepříjemné. Taková je statistika v MLM.

Samozřejmě můžete mít štěstí a podobná statistika se vás nemusí týkat. Jestli ano, vyhráli jste v loterii, protože to je dost vzácné.

I kdybyste měli v týmu někoho, kdo si jen kupuje produkt a nikoho dalšího nerekrutuje, buďte za něj rádi a podporujte ho.

Jak jsem navedl můj tým k duplikaci

Ve svém týmu jsem ani já neměl hned od začátku moc velkou duplikaci. Mysleli byste si, že jsem nejhorší lídr ze všech. Rekrutoval jsem několik lidí, ale nic moc se nedělo, dokonce i když jsem v rekrutování stále pokračoval.

Bylo to však bez výrazné změny pouze do doby, než jsem našel pár lidí, kteří měli vyšší cíle a chtěli vysoké výdělky – našel jsem svých 5 % týmu – a najednou vše začalo pracovat.

Co bylo úžasné, tak výrazná aktivita té 5% skupiny vyvolala další reakci i v dalších lidech v mém týmu i u těch, kteří zatím spíše pasivně přihlíželi.

Viděli totiž snahu a úspěch těch, kteří si začali vydělávat víc a chtěli se k nim připojit, začali chtít víc. Stejně jako jsem jim nebránil být mezi těmi 80 %, nebránil jsem jim ani v rozletu, když se rozhodli jít si za svými vyššími cíli.

Chtějte a dělejte vše pro to, aby se lidé ve vašem týmu cítili pohodlně. Když se budou cítit dobře a budou kolem sebe mít své kolegy, kteří si vedou skvěle, třeba v nich zažehnou jiskru, díky které budou chtít od network marketingu víc.

A i kdyby ne, buďte za ně vděční.

Co když je někdo ve vaší organizaci už 22 let a nikdy nerekrutoval jedinou duši?

V tom případě vám gratuluji k tomu, že ve svém týmu udržujete skvělého ducha. Že máte skvělý produkt, který spokojeně někdo využívá už krásných 22 let. 🙂

Gratuluji Vám, že máte rádi svůj tým. Vážně, gratuluji! Je skvělé vědět, že jsou v network marketingu tak skvělí lídři, jako jste Vy!! 😉

Nenuťte je cokoliv dělat, to je jejich rozhodnutí, ne naše…

Patříte mezi 80 % network marketérů?

Přemýšlíte, mezi kterou skupinu network marketérů patříte? Jestli jste jeden z těch 80 %? Nejste.

Protože pokud čtete tento článek a zajímáte se o zlepšování sama sebe, chcete od network marketingu víc, než pár stovek nebo tisíc měsíčně.

I když třeba zatím nevyděláváte nic, máte vyšší cíle a jdete si za nimi a nepatříte mezi zbylých 80 % network marketérů.

A na to vemte jed, jako že se Karmazín jmenuji 🙂

A bude mojí velkou ctí, pokud Vás do těch 5% pomohu dostat rychleji díky vaší účasti na MLM AKADEMII – gratuluji všem MLMáčkům, kteří již mají své QR kódy na vstup v emailu a budu se těšit na setkání, bude to nezapomenutelný víkend 😉


Za inspiraci pro tento článek děkuji mému „MLM“ příteli, Rayovi Higdonovi (firma HIGDON GROUP™).



SDÍLET = LÍBILO SE MI TO!
⇩ DÍKY! 💘 DÁRKY NÍŽE ⇩


MARKETINGOVÝ ONLINE MLM SUMMIT ZDARMA!


DALŠÍ ROČNÍK NEZÁVISLÉ MLM AKADEMIE





PDF: Kde brát lidi do MLM, aby Vám nedošly kontakty!
 



MLM plávovač je ve FB Skupině MLM Poradna!
 



PDF: Jak správně telefonovat v MLM! Stahujte.
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.