Snažíte se s lidmi vytvořit vztah, ale těžko se vám s nimi mluví? Následující řádky se vám mohou hodit, pokud máte sociální úzkost, jste nemluvný introvert, nebo prostě jen nemáte ponětí, o čem s lidmi mluvit.

Jak získat přátele a působit na lidi

Není na tom nic divného. Spousta lidí bojuje s tím, když mají komunikovat s lidmi. Ať už kvůli sociální úzkosti, nebo stydlivosti.

Jako první vám doporučím knížku autora Dale Carnegieho Jak získávat přátele a působit na lidi”, která se stala pilířem literatury o psychologii.

Je to příručka, která vám pomůže poznat a pochopit tajemství správného způsobu, jak jednat s lidmi.

Doporučil mi ji přítel, který díky ní, vybudoval svou kariéru. Než se ponořil do network marketingu, neuměl pořádně ani mluvit s lidmi.

Prostě jen vydělával peníze, aby zaplatil účty a obstaral děti. Když začal přemýšlet o síťovém marketingu, pracoval ve společnosti Sony Corporation ve Fort Myers na směny a procházel různá dostupná školení, aby něco pochytil.

Trpěl velkou sociální úzkostí. Když po něm někdo něco chtěl, odpovědět bylo snadné. „Jasně, hned jdu na to.“ Ale na otázku, jak se dneska má, vytvořit smysluplnou odpověď, nedokázal. Prostě mu dělalo obtíže se bavit s lidmi.

Dostala se mu do ruky knížka Jak získávat přátele a působit na lidi a jakmile začal postupně dávat rady z ní do života, začal se v sociální interakci zlepšovat.

Pokud máte v komunikaci s lidmi mezery, rozhodně vám tu knihu doporučím.

Knížky vám sice pomohou s vaší sociální fóbií – najdete v nich rady, jak s ní bojovat, ale nakonec stejně jednou musíte z knížek vylézt a s lidmi mluvit.

Digitální věk

Je vtipné, že v současné době lidé hledají spíše verzi Jak získat přátele a ovlivňovat lidi pro komunikaci na sociálních médiích.

Ale něco vám řeknu – pokud si myslíte, že komunikace na Facebooku nebo Instagramu je odlišná od mluvení s lidmi v tváří v tvář, tak někde děláte chybu. Sociální média jsou pouze rozšířením toho, jak s lidmi komunikujete osobně.

Někteří lidé mají dokonce úplně opačný problém. Nedělá jim potíže mluvit s lidmi tváří v tvář, ale jakmile přejdou na Facebook, všechna interakce, je najednou divná. Stalo se vám to už někdy?

Prostě jste potkali člověka, který je skvělý, baví vás ho mít vedle sebe. Pak se spojíte na sociálních sítí a zjistíte, že ten člověk je pro Vás “takový divný patron”.

Je to zajímavé, protože sociální média by měly být jen rozšířením lidské komunikace a stejně jako interagujete s lidmi na párty, tak byste měli komunikovat i na sociálních médiích. Některým se to ale moc nedaří.

Dnešní doba přeje elektronické komunikaci. Pro někoho to může být příjemnější, ale stejně se příliš od osobní komunikace neliší.

„Nekonečná doporučení“

Druhé doporučení na knížku je pro anglické čtenáře, protože český překlad zatím nevyšel. Pokud chcete s lidmi lépe spolupracovat v businessu, doporučil bych Endless Referrals od Boba Burga.

V češtině mu prozatím vyšla pouze knížka The Go-Diver – Dej a bude ti přáno.

Bob Burg je úžasný a na jeho knížkách se vybudovalo mnoho podnikání.

Koncept Endless Refferals je postaven na tom, že musíte neustále pokládat otázky a projevovat vděčnost. Vážně, pokud umíte anglicky, měli byste si to přečíst…

Pokud anglicky neumíte, můžeme to probrat na MLM AKADEMII po česky a po slovensky 🙂 pokud budete 😉

Nebojte se být zranitelní

Musíte také pochopit to, že jednou z vašich hlavních zbraní je zranitelnost. Nemyslete si, že za lidmi musíte chodit, jen když máte za sebou velké úspěchy…

Pokud si říkáte, že to pak bude snadné, jako lusknutí prstu a všichni za vámi budou chodit, mýlíte se.

Když na svých slabých stránkách nebudete vůbec pracovat, stále budete mít stejné potíže s komunikací s lidmi, ať už na kontě budete mít nějaký úspěch, nebo ne.

Vaší tajnou zbraní je zranitelnost. S problémy, se kterými se potýkáte, bojuje i spousta dalších lidí.

Když se jim otevřete, pomůže vám to. Nemusíte na své potíže být zrovna pyšní, jen dejte ostatním najevo, že se svými problémy nejsou sami a budete mít na světě klíč, k jejich srdci.

Podělte se s ostatními o svůj příběh. Dejte jim najevo, že v tom nejsou sami.

Příběhy táhnou

Už jsem vám povídal o příběhu mého MLM přítele – Raye Higdona, který se k network marketingu dostal v době, kdy byl v bankrotu a za dveřmi na něj čekali exekutoři.

Točil svá první videa o podnikání a na dveře mu bouchali pánové, kteří se mu snažili doručit soudní lejstra. A takové příběhy v network marketingu nejsou ojedinělé, určitě máte také nějaké své.

Když se přenesete přes své ego, když nebudete chtít vypadat perfektní, když se přestanete snažit, aby si o vás všichni mysleli, že jste Superman a dokážete chodit po vodě…

Když se od toho všeho oprostíte a otevřete se druhým, ukážete jim své jizvy a rány, které vám uštědřil život, pak je získáte na svou stranu.

Bude vás za vaše problémy někdo soudit? Někteří možná ano, nebudeme si lhát. Ale to jsou lidé, které kolem sebe stejně nechcete. Takže – není to win-win situace?

Buďte silní

Příběhy nejsou o tom, abyste ukázali, že nejste dost dobří. Ani váš  vlastní negativní příběh z vás neudělá slabocha, který nezvládá vlastní život! Je to přesně naopak!

Když jste ochotní se s ostatními podělit o své trápení, ať jde o finance, rodinu nebo vztahy, jste ochotní k sobě pustit lidi blíž. A oni to poznají, přijdou za vámi a otevřou se vám také.

Lidé hledají opravdovost, nechtějí žádnou faleš, nechtějí být ohromeni super-hrdinou….

Když chcete být lepší ve vztazích s lidmi, buďte otevření, buďte ochotní být zranitelní. Sdílejte své rány z bitev, které jste za svůj život vedli. Vím je to někdy těžké, ale vyplatí se to – vím že to zvládnete, jsem s Vámi! 😉

Líbil se Vám návod, jak porazit sociální úzkost z komunikace?

Pokud byste rádi přesný postup, jak si poskládat svůj životní MLM příběh, který zanechá v lidech otisk tak silný, aby Vás chtěli následovat, pak věřím, že se potkáme na MLM AKADEMII, kde Vám to vše prozradím 😉


Za inspiraci pro tento článek děkuji mému „MLM“ příteli, Rayovi Higdonovi (firma HIGDON GROUP™).



SDÍLET = LÍBILO SE MI TO!
⇩ DÍKY! 💘 DÁRKY NÍŽE ⇩


MARKETINGOVÝ ONLINE MLM SUMMIT ZDARMA!


DALŠÍ ROČNÍK NEZÁVISLÉ MLM AKADEMIE





PDF: Kde brát lidi do MLM, aby Vám nedošly kontakty!
 



MLM plávovač je ve FB Skupině MLM Poradna!
 



PDF: Jak správně telefonovat v MLM! Stahujte.
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.