Ve věku nedožitých 75 let zemřela ve čtvrtek 4. června 2020 po dlouhé a těžké nemoci MLM ikona, podnikatel a dlouholetý sponzor a mecenáš vítkovického hokeje, motokrosu i dalších aktivit, pan Aleš Buksa.

Aleš Buksa (30.10.1945 – 4.6.2020) byl český podnikatel v přímém prodeji, filantrop, člen Rotary International. Trvale žil v Malenovicích, okres Frýdek-Místek.

Aleš Buksa a jeho život

Aleš Buksa se narodil v Moravské Ostravě, v dnes již neexistujícím domě na Harantově ulici. Jeho rodiče měli v Ostravě starožitnictví, které bylo po roce 1948, resp. v roce 1952, znárodněno.

Od roku 1965 byl ženatý se Zdenou roz. Milerovou (* 1945), se kterou mají dceru Zdeňku provdanou Haeberle (* 1966). Dcera se narodila v Německu. Pan Buksa a jeho žena jsou dvojnásobní prarodiče, mají vnuka a vnučku.

Rodiče pana Buksy byli Leonhard (1904–1975) a Jarmila (1919–2002). Měl sestru Silvii (1933–2009). Pan Aleš Buksa se odkazoval na šlechtický původ, resp. rod Demuthů.

Pradědečkem byl rakousko-uherský úředník, který získal po otci titul Edler von Demuth, prababička byla z měšťanské rodiny a hudebně doprovázela houslistu Jana Kubelíka.

Koncem 90. let jej postihl infarkt, způsobený intenzivním kouřením cigaret. Z tohoto důvodu držel tzv. Atkinsovu dietu.

Na jídelničku měl většinou jenom maso, vejce a sýry, dohromady nejvýš 1200 kalorií denně. Kouření dýmky mu lékař toleroval.

  • Zájmy: starožitnosti, sochy, perské koberce, hudba (bubny), letectví, tenis, lyžování a vodní lyže, dýmky. Jako jediný ve střední Evropě měl v rezidenci úplnou jídelnu ve stylu Chippendale.
  • Nemovitosti: rodinné sídlo v Malenovicích, rodinný dům v Černošicích, kancelářský dům v Ostravě, apartmá na Floridě (v Trump Towers by the Sea) a v Dubaji.
  • Auta: Rolls-Royce Ghost, Ferrari 458 Italia, Aston Martin DB11, Hummer H2.
  • Jachta: dříve ji pan Buksa kotvil v Miami, od jara 2018 pak v Chorvatsku.

V roce 2010 účinkoval v pořadu ČT: Smím prosit? v osmém díle Waltz, který vedl a moderoval Zdeněk Chlopčík.

Vzdělání a kariéra

V roce 1966 během turné s hudební kapelou po Německu emigroval. Zde bydlel ve městě Darmstadt, kde se živil jako dělník v továrně. V letech 1972–1976 vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Kolíně nad Rýnem.

V 80. letech byl na studijní stáži v USA. V letech 1976–1978 pracoval v pojišťovnictví, resp. v průmyslové pojišťovně Gerling Konzern Darmstadt.

V roce 1978 začal podnikat v multi-level marketingu v různých společnostech. V Německu působil do roku 1992. V roce 1993 jej oslovil Holger Kunath, který spolupracoval se společností LR.

V lednu 1994 založil v ČR dceřinou společnost s názvem LR Cosmetic ČR Výrobky parfumerie a kosmetiky s.r.o.. Později osobně otevřel pobočky v dalších zemích: Slovensko (1997) a Ukrajina (2001).

V roce 2014 prodal veškeré podíly ve společnostech LR. Cena prodeje byla v řádech stamiliónů korun. Pan Buksa oficiálně uváděl, že vybudoval MLM síť čítající 300 – 400 tisíc distributorů.

V roce 1997 založil společnost LR Airlines, s.r.o., kterou v roce 2016 prodal. Tato společnost měla ve vlastnictví letadlo Let L-410 Turbolet, s registrací OK-LRA, které pan Buksa označoval jako „Lady Racine”..

Tímto letadlem převážel hokejový reprezentant Pavel Kubina Stanleyův pohár z Ostravy do Prahy a na Slovensko. V poslední době k cestám využíval pronájem sdíleného tryskového letadla.

Po roce 2009 provozoval kavárnu Jet Set v Ostravě. Původně na ulici Čs. legií, později v objektu Elektra.

V roce 2012 koupil zchátralý objekt hospody v Malenovicích, kde postavil restauraci s názvem Hospoda Pod Borovou.

V roce 2016 začal podnikat v Africe, v Ghaně, v oblasti těžby vody.

Princip úspěchu podle Aleše Buksy

Za svůj princip úspěchu pan Buksa označuje 3 kroky:

  1. Mít vizi.

  2. Dostat příležitost.

  3. Čin, tedy podniknout akci.

Jeho vizí, pro podnikání v MLM byl dům, který si, jak sám říkával:

Vylepil jsem si jeho obrázek na záchod a měl jsem ho tak každý den na očích. Tím pádem jsem měl svou vizi pořád před sebou.

Veřejný život, dobrovolná činnost a mecenášství

  • Byl členem zastupitelstva obce Malenovice.
  • Byl dobrovolný hasič SDH Malenovice.
  • Byl členem Rotary International (ROTARY CLUB OSTRAVA CITY, z.s.). Prostřednictvím kterého podporoval Dětský hipoterapeutický ranč Hlučín.
  • V roce 2006 Aleš Buksa, spolu se Stanislavem Prosem, převzal pořádání golfového turnaje na Čeladné. Turnaj pak oba organizovali a finančně zajišťovali prostřednictvím společnosti QUIRIT ALFA, a.s., až do roku 2012.
  • V roce 2008 financoval svatbu Ivety Bartošové a Jiřího Pomeje.
  • Logo jeho společnosti Buksa & Partner bylo na dresech hráčů HC Vítkovice.
  • Podporoval swingové uskupení LR Cosmetic Big Band.
  • Podporoval motokrosový tým Buksa/Ados KTM Malenovice Team.
  • Podporoval vystoupení japonského hudebního souboru Yamato, pravidelných vánočních koncertů Gospelové Vánoce v Katedrále Božského Spasitele v Ostravě, kde např. vystoupil americký gospelový zpěvák Nate Brown s uskupením One Voice, a začátek kariéry zpěváka Martina Chodúra.
  • V roce 2016 podpořil Duhový ples Ostrava.
  • Jako řečník vystupoval na akcích: Patrioti MSK, z. s., OVB Holding, a LR HEALTH & BEAUTY SYSTEMS.
  • Poskytl rozhovory mediím: Blesk, Česká televize, Deník, First Class, Forbes, Hospodářské noviny, Playboy, Top Class, TV Polar.

ZDROJ (originální, převzatý článek z WikiPedie):

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ale%C5%A1_Buksa

A co říci na závěr?

S odchodem pana Buksy odešla bezpochyby tuzemská legenda síťového marketingu a vlastně i střední Evropy.

Děkujeme panu Buksovi za jeho odkaz našemu krásnému MLM odvětví a budiž mu země lehká a ať odpočívá v pokoji…

…a na závěr, jak vždy sám s oblibou Ing. Aleš Buksa říkával:

“Lidi, neberte se vážně!” 😉




SDÍLET = LÍBILO SE MI TO!
⇩ DÍKY! 💘 DÁRKY NÍŽE ⇩


MARKETINGOVÝ ONLINE MLM SUMMIT ZDARMA!


DALŠÍ ROČNÍK NEZÁVISLÉ MLM AKADEMIE





PDF: Kde brát lidi do MLM, aby Vám nedošly kontakty!
 



MLM plávovač je ve FB Skupině MLM Poradna!
 



PDF: Jak správně telefonovat v MLM! Stahujte.
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.