Jedním z cílů každého podnikatele je starat se o růst svého businessu. A to neplatí jen pro network marketing. Chci Vám poradit jednoduché kroky, které Vám pomohou se udržet na správné a úspěšné cestě.

Přečtěte si je a zvažte sami, nakolik jste ve svém podnikání angažovaní. Pro úspěšné podnikatele tyto kroky totiž nebudou žádnou novinkou.

První krok: Buďte pyšní na snahu, kterou do svého MLM podnikání vkládáte

Pokud je někdo zaměřený jen na to, aby získal nové rekruty, kteří ale nebudou mít snahu vůbec v businessu pokračovat, vynakládat snahu nebo čas do toho, aby Vám pomáhali budovat úspěšný MLM tým, ubližuje nejen sobě, ale celému network marketingu.

Jak tomu jde zabránit?

Neužitečný tým si kolem sebe vytvářejí ti, kteří svým potenciálním nováčkům slibují koláče bez práce. Jenže jakmile si lidi uvědomí, že na svém úspěchu budou muset pracovat, raději se na to všechno vykašlou a tým opustí.

Největším nepřítelem network marketingu jsou různé polopravdy a mýty.

Nejdále to dotáhnete s upřímností

Řekněte lidem o tom, kolik snahy už jste vložili do svého podnikání Vy a kolik se očekává od nich. Upozorněte je na to, že ani v network marketingu nic není beze snahy.

Podělte se s nimi o to, co jste se naučili a poraďte jim, jak mají postupovat oni. Žádné podnikání nevyroste jen tak, samo od sebe.

Není proto důvod tvrdit o network marketingu něco jiného. Pohádky, že se díky tomuto businessu dá zbohatnout za jediný měsíc, raději vynechte.

Pokud se nepoučíte, můžete mít sice velký tým, který se Vám ale dříve, nebo později rozpadne, protože jste lhali a zázraky na počkání se nedostavily.

To, na čem opravdu záleží, jsou upřímné příběhy. Vy jste přeci taky nic nezískali zadarmo a bez úsilí, tak se o to s ostatními podělte.

Buďte hrdí na snahu, kterou každý den do svého businessu vkládáte.

Budete potkávat dva typy lidí:

Jedni si řeknou „aha tak na tohle kašlu“ a druzí naopak „tak takovou výzvu si určitě nenechám ujít“!

To, co řeknete, jim umožní snadnější rozhodnutí. A Vám ušetří v budoucnu spoustu práce, protože budete mít tým plný lidí, které Váš business opravdu zajímá.

Druhý krok: Investujte do své budoucnosti, investujte do vzdělání

Pravděpodobně neexistuje žádné podnikání, které si nevyžaduje trénink. Jako network marketéři se musíme naučit spoustu dovedností a znalostí.

Většina z nich se točí kolem toho, abyste dokázali zaujmout lidi a vyslyšet jejich problémy:

  • marketing,
  • komunikace,
  • koučování,
  • nábor lidí,
  • vedení týmu,
  • time management
  • a spoustu dalších.

Seznam by mohl pokračovat do nekonečna, ale ta potřeba, každý den se učit něco nového, tak ta se nemění.

Proto Vám doporučuji, abyste denně alespoň chvíli věnovali čas tomu, abyste se něco nového naučili. Ať už z výše zmíněných dovedností, nebo něco jiného, co Vám pomůže být o krok blíž svému cíli.

Měli byste se učit od svých sponzorů, nad-sponzorů, lídrů ve Vaší upline a ze vzdělávacího systému Vaší MLM společnosti. Pokud hledáte další zdroje, pak může být pro Vás kompletní 8mi krokový MLM systém, kde je VŠE.

Na co nesmíte zapomenout je také to, abyste svou úspěšnou rutinu a naučené znalosti předali dál svému týmu.

Nejenže tím svého nováčka skvěle připravíte, ale také to z Vás udělá autoritu, která radí ostatním, jak uspět ve světě network marketingu.

Díky předávání znalostí se Váš tým bude rychleji zapracovávat, bude úspěšnější a Vy si získáte pověst člověka, který network marketingu rozumí.

Třetí krok: Soustřeďte se na svůj tým i na každého jednotlivce v něm

Ačkoliv je duplikace v network marketingu důležitá pro rychlé rozrůstání týmu, neměli byste zapomínat na jednotlivce.

Definování důvodu, proč si vlastně říkáte network marketér a proč jste si toto podnikání zvolili, je důležitý úkol. Jednoduchou odpovědí může být to, že chcete být bohatí…

Ale ta příležitost, která před Vámi leží, je mnohem větší, než jen vydělávání peněz!

Máme schopnost zlepšovat život a zajistit budoucnost lidem, které ani nemáme ve své blízkosti. Mohou žít na druhé straně republiky, nebo na opačném konci světa, ale díky Vám mohou žít lépe.

Udělejte si čas na to, abyste definovali účel svého podnikání a hlavně ten důvod, PROČ jste se do něj pustili!

Pokud je Vaší odpovědí to, že chcete zlepšovat život (nejen) lidem kolem sebe, pak Vám network marketing dokáže dát mnohem víc, než jen hezký příjem peněz. 😉


Za inspiraci k tomuto článku děkuji mému „MLM příteli“, Ericovi Worremu.



SDÍLET = LÍBILO SE MI TO!
⇩ DÍKY! 💘 DÁRKY NÍŽE ⇩


MARKETINGOVÝ ONLINE MLM SUMMIT ZDARMA!


DALŠÍ ROČNÍK NEZÁVISLÉ MLM AKADEMIE





PDF: Kde brát lidi do MLM, aby Vám nedošly kontakty!
 



MLM plávovač je ve FB Skupině MLM Poradna!
 



PDF: Jak správně telefonovat v MLM! Stahujte.
 

One Comment

  1. Pája
    10.6.2020 @ 19:30

    Super článek ? a kus pravdy… vzdělávání je opravdu důležité ☝️

    Reply

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.