Rozhoupali jste se a vstoupili jste do síťového marketingu. Už máte za sebou rozhovory s členy společnosti, pár setkání nad kávou s přáteli, kteří by se k vám mohli přidat, šli jste na místní konferenci a už konečně jste připraveni, začít svůj vlastní business.

Jenže přítel, který vás do network marketingu přivedl, je najednou pryč a není nikde k dosažení. Cítíte se opuštění a zrazení, protože nemáte žádný směr, žádné povzbuzení a podporu od nikoho, ze zkušenějších z vaší společnosti?

Spoléhání se na mentory, vám nic nepřinese

Co kdybych řekl, že vám právě váš přítel, nebo mentor, udělal laskavost? Vím, že se zrovna necítíte, že by vás to mělo těšit, ale než začnete předčasně hodnotit, čtěte dál.

Bez podpory máte příležitost posílit sám sebe a stát se vůdcem, kterým máte být. Pokud máte zkušenost s lidmi, kteří vám předali své zkušenosti a nasměrovali vás na to, co byste měli dělat, mělo by to stačit.

Pokud vás ale při budování businessu vedli tzv. za “ručičku”, tak z vás dobrý leader nebude. Kromě toho se vaše podnikání nebude příliš rozrůstat, pokud budete spoléhat jen a jen na své zkušenější kolegy, že by měli při vás nestále stát.

Ve své kariéře pravděpodobně zažijete moment, ve kterém budete mít na výběr ze dvou možností:

  1. buď si můžete začít zoufat, že nemáte podporu od lidí, kteří vás do network marketingu přivedli
  2. nebo se sami stanete leaderem pro ostatní
Jakou cestou se vydáte vy? Chcete být ve stínu svých mentorů, nebo si vyberete vstříc svému vlastnímu úspěchu?

Jeden příběh z network marketingu

Mám pro vás příběh mého přítele, který se přesně na takové křižovatce na počátku své kariéry ocitl…

V jedné z jeho prvních společností byl leader, který odvedl skvělou práci při pořádání pravidelných týdenních schůzek, na kterých měli všichni vždy jediný úkol.

Tím úkolem bylo, přivést někoho, koho bychom mohli přijmout do týmu. Jen tohle, nic víc. Nic moc těžkého, vždy se mu podařilo na schůzku někoho nového přivést.

Na každé schůzce seděl s ostatními, poslouchal a kýval hlavou na souhlas se vším, co se řešilo. Po schůzce si můj přítel se svým nováčkem sedl, zeptal se ho, jaké to bylo a snažil se ho dostat do týmu.

Pravidelné schůzky, na kterých stačí jednou za týden přivést někoho nového – myslíte, že je to dobrý nápad?

Ale po čase leader, který tyto schůzky připravoval, odešel ze společnosti a schůzky se staly strašně neefektivní. Místo toho, aby byly jednou za týden, tak se konaly jednou za měsíc a řeči, které se vedly, moc inspirativní nebyly.

Společnost neuměla udržet jejich kvalitu na stejné úrovni a nakonec je zrušila úplně. Pro spoustu lidí to ale byla jediná cesta, jakou si získávali své nové členy do svých týmů.

Musel udělat rozhodnutí

A tak se ve své kariéře ocitl na křižovatce. Najednou neměl ničí podporu a ztratil svou jedinou strategii, jak získat nové členy týmu.

Měl na výběr, buď mohl zoufat a čekat, až někdo přijde a pomůže mu přijít na to, co má dělat. Nebo mohl udělat krok vpřed a začít organizovat schůzky sám.

Nakonec dal dohromady svou vlastní prezentaci o příležitosti v network marketingu a poprosil svou rodinu a přátele, aby na schůzku dorazili také.

Nechtěl, aby byl na své prezentaci jen se dvěma lidmi. Nakonec se tam objevilo dohromady asi 50 potenciálních nových network marketérů, a na dalších schůzkách postupně stále přibývali a business se mu začal úspěšně rozvíjet…

V tu chvíli se stal vůdcem

Chtěl pokračovat a uspět v budování svého businessu, takže se musel ujmout vedení a vymyslet, jak se toho zhostí – úplně sám.

Pokud nemáte podporu, musíte se sami rozhodnout, jestli se spokojíte s tím málem, co máte, nebo se vydáte na cestu, posílíte sami sebe i svůj business a stanete se leaderem, kterým byste měli být.

Chopte svůj business do vlastních rukou

Pokud vám vaši zkušenější kolegové nedávají podporu, o které si myslíte, že ji potřebujete, udělejte pro svůj business něco sami.

Jestli chcete více školení – najděte si nějaké, čtěte knížky, běžte na cizí prezentace, kupte si vzdělávací program.

Když vám nikdo neposkytne zdroje, které byste mohli svým potenciálním zákazníkům prezentovat, udělejte si vlastní.

Pamatujte si, že jen vy sami jste zodpovědní za svůj úspěch. Postarejte se o to a staňte se vůdcem.

Dosáhněte svého vlastního úspěchu, za který není zodpovědný někdo jiný!

JAK SE STÁT VŮDCEM?

To probereme na MLM AKADEMII pro opravdové MLMáky a to napříč celým MLM spektrem: 

1. NEZÁVISLÁ MLM AKADEMIE v ČR, se bude konat u Brna už 29.11-1.12.2019, kde probereme celé MLM knowhow uceleně od A až do Z 😉

Těším se na Vás – UŽ JEN PÁR DNŮ! 😉

Nikdy se nevzdávejte – úspěch v MLM stojí za to a navíc – děláte svět opravdu lepším místem ♥


Za inspiraci k tomuto článku děkuji mému „MLM příteli“, Ericovi Worremu.



SDÍLET = LÍBILO SE MI TO!
⇩ DÍKY! 💘 DÁRKY NÍŽE ⇩


MARKETINGOVÝ ONLINE MLM SUMMIT ZDARMA!


DALŠÍ ROČNÍK NEZÁVISLÉ MLM AKADEMIE





PDF: Kde brát lidi do MLM, aby Vám nedošly kontakty!
 



MLM plávovač je ve FB Skupině MLM Poradna!
 



PDF: Jak správně telefonovat v MLM! Stahujte.
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.