Být silným leaderem je jednou z nejdůležitějších dovedností network marketingu.

Všichni si na začátku při hledání potenciálních zákazníků a členů týmu myslí, že leaderem být nemusí, protože zatím nemají koho vést. Ale to není pravda.

Musíte být leader, nebo alespoň projevovat některé jeho vlastnosti hned od samého počátku, jinak nedosáhnete velkého úspěchu a nepřitáhnete další lidi do své organizace.

Nemůžete si říct, že nejdřív získáte do týmu nějaké lidi, a pak se teprve stanete jejich vůdcem. Takto to nefunguje.

Tím nechci říct, že dokud nebudete silný a vlivný leader, tak neuspějete. Nikdo, kdo mě na počátcích kariéry v network marketingu znal, by vám neřekl, že jsem byl rozený vůdce.

Musel jsem se to učit a cvičit, abych získal dovednosti, které jsem potřeboval pro efektivní vedení. Ale musel jsem se vše naučit brzo, když jsem chtěl skutečný růst a úspěch pro svůj tým.

Ukažte lidem, koho mají následovat. Buďte pro ně vůdce hned od samého počátku.

Sepsal jsem pro vás některé vlastnosti, které můžete naučit sebe, nebo svůj tým, abyste se stali silnějším vůdcem, tady jsou:

1. Utřiďte si svou filozofii vedení

Viděli jste film Statečné srdce? Kromě toho, že to je skvělý film, tak ukazuje Williama Wallace jako opravdového vůdce. A proč jím byl?

Zatímco ostatní leadeři měli svou filozofii založenou na sobě – na jejich titulu a majetku, William se zaměřil na něco většího, než byl on sám:

Bojoval za jiné lidi, za věci, které považoval za správné, hledal spravedlnost a chtěl svobodu pro svou zemi!

Zamyslete se nad tím, když budete hledat své PROČ. Je to jen o vás a vašem úspěchu, nebo jde snad o něco většího, než jste vy sami?

Zaměřte se na sny ostatních, udělejte něco skvělého, nebo šiřte zprávu o tom, jak vaše produkty a služby mohou změnit život.

Bude to znamenat obrovský rozdíl ve vašem vedení, protože pokud bude vaše filozofie o něčem větším, než jste vy, tím spíše vás budou lidé obklopovat.

2. Mějte svou vizi

Druhou důležitým bodem, který potřebujete jako vůdce, je vize. Jakých cílů chcete dosáhnout a jaké pro ně máte důvody?

Jestliže jsou vaším důvodem pouze peníze, placení účtů, nebo se snažíte jen přežít, lidi tím moc nenadchnete.

Ale pokud je vaše vize v souladu s filozofií, že chcete dokázat něco ohromného, pak se lidi nadchnou a rádi se k vám přidají.

Věnujte nějaký čas přemýšlení o tom, jaká je vaše vize a proč svůj business v network marketingu budujete. A ujasněte si své cíle a mějte představu o tom, jak by měly vypadat.

Jakmile se budete těšit z toho, že se o svůj příběh můžete s někým podělit, tak víte, že jste narazili na to pravé.

Vaše vize je důležitá, protože když se na ni soustředíte, nábor už není o tom, abyste získali další a další lidi, ale bude spíš více o pokračování na cestě za svým (nebo lépe společným) cílem!

Když se soustředíte na velké sny, všechny ty drobné milníky, jako je vyšší pozice, nebo větší šeky, se začnou dít automaticky.

3. Podělte se o svou vizi se světem

Můžete mít tu nejušlechtilejší a největší vizi na světě. Na tom ale nezáleží, pokud o ní lidé nevědí. Jako vůdce musíte být schopný svou vizi formulovat a předávat dál.

To je důvod, proč neustále mluvím o tom, abyste se s lidmi dělili o svůj příběh.

Povězte jim příběh, jak jste stvořili svou vizi a jak o ni usilujete. Nebo se podělte o příběh někoho jiného. Je to totiž nejsnadnější cesta, jak svou vizi dostat mezi lidi.

Najděte si někoho, komu svůj příběh můžete říct a dostat od něj zpětnou vazbu. Povězte jim o vaší vizi, získejte zpětnou vazbu, svůj příběh vylaďte a znovu vyprávějte.

Až dokud se nedostanete do bodu, kde kdykoliv svůj příběh povyprávíte, budou z něj lidé natolik nadšení, že začnou jednat.

Nezapomeňte, že váš příběh sdílí vaši vizi, takže lidé z něj musí být nadšení.

4. Buďte kompetentní

Je těžké být dobrým leaderem, pokud nebudete kompetentní. William Wallace by nebyl skvělým vůdcem, kdyby šel hned do první bitvy a nechal si uříznout hlavu. To vyžaduje určitou dávku kompetence.

Nebyl to profesionální voják a nevěděl, jak vybudovat armádu. Ale měl silné důvody pro své činy, velkou vizi a schopnost tuto vizi říct a předat ostatním.

A to nejdůležitější – věděl, že nejvíce učení přichází s činy. I vy musíte jít ven a pracovat. Jen tak se naučíte věci, které jsou potřebné k tomu, abyste byli vůdci.

V určitém okamžiku prostě musíte být kompetentní. Musíte dosáhnout úrovně, kdy můžete vést, trénovat, prezentovat, nebo mít jakékoliv další vlastnosti, které vám pomohou se prosadit.

Budování vašich kompetencí pomohou lidem vám více věřit. Lidé totiž následují ty, ve které mají důvěru a u kterých si mohou být jistí, že vědí, co dělají.

To je důvod, proč je osobní rozvoj tak důležitý….

Když si upevníte své vlastní dovednosti, stanete se kompetentní a získáte u lidí důvěru, dáte svým následovatelům sílu, sebedůvěru, a hlavně důvěru ve vás!

5. Jděte příkladem

V neposlední řadě ještě jedna důležitá rada: Jděte svému týmu příkladem. Jak můžete čekat, že vás lidé budou následovat a věřit vám, pokud nejste ochotni udělat to stejné?

Je to něco, s čím spousta lidí bojuje. Pokud ale chcete být úspěšným a skvělým leaderem, musíte nejdřív sami dělat věci, které žádáte od ostatních.

Ukažte jim cestu, kterou se ostatní mohou vydat. Rozeběhněte se po ní první a ostatní vás budou následovat!

KDE UPEVNÍTE DOVEDNOSTI A SEBEDŮVĚRU ?

Na MLM AKADEMII pro opravdové MLMáky a to napříč celým MLM spektrem: 

1. NEZÁVISLÁ MLM AKADEMIE v ČR, se bude konat u Brna už 29.11-1.12.2019, kde probereme celé MLM knowhow uceleně od A až do Z 😉

Těším se na Vás – UŽ JEN PÁR DNŮ! 😉

Nikdy se nevzdávejte – úspěch v MLM stojí za to a navíc – děláte svět opravdu lepším místem ♥


Za inspiraci k tomuto článku děkuji mému „MLM příteli“, Ericovi Worremu.



SDÍLET = LÍBILO SE MI TO!
⇩ DÍKY! 💘 DÁRKY NÍŽE ⇩


MARKETINGOVÝ ONLINE MLM SUMMIT ZDARMA!


DALŠÍ ROČNÍK NEZÁVISLÉ MLM AKADEMIE





PDF: Kde brát lidi do MLM, aby Vám nedošly kontakty!
 



MLM plávovač je ve FB Skupině MLM Poradna!
 



PDF: Jak správně telefonovat v MLM! Stahujte.
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.