Jste tu proto, že jste se právě připojili k network marketingu, nebo jste o něm slyšeli a chcete se dozvědět více? Zkoumáte nové možnosti, jak si přivydělat a posunout svůj život na úplně jinou úroveň?

Nebo jste se do network marketingu už ponořili a chcete pomoct novým členům týmu v orientaci? V tomto článku Vám povím, pro koho je network marketing ideální volbou a nenechám si pro sebe, ani ty nejdůležitější rady, jak v něm uspět.

Pokud jste skeptičtí ohledně vysokých pasivních příjmů s malou, nebo téměř žádnou snahou – máte pravdu. Bohužel až příliš často se můžete od network marketérů dočkat slibů, že získáte bez práce spoustu koláčů.

Já ale chci skrze své zkušenosti nabídnout pohled na MLM takový, jaký je. Chci, abyste se zorientovali a na základě jeho výhod a nevýhod se sami rozhodli, jestli to je to, co hledáte. 

Jak funguje síťový marketing

Princip síťového marketingu je jednoduchý. Společnosti při prodeji svých služeb nebo produktů nesází tolik na reklamu, jako spíš na své nezávislé zástupce a distributory.

Ti fungují jako marketingový kanál a sdílejí produkty a služby se svou sítí. Místo toho, aby společnost platila za reklamy, vyplácí svým zástupcům procento z prodeje. 

Distributoři si sami zvolí, jestli si vybudují zákaznickou základnu, nebo tým dalších zástupců, z jejichž prodejů, mají také určité procento.

Nebo mohou jít cestou kombinace obojího. Je to jednoduchý princip, ale i přesto je opředen spoustou mýtů a polopravd. 

Síťový marketing není pyramida!

Lidé, kteří MLM nerozumí a neumí odpovědět na námitky, nebo své přátele neustále bombardují s další „nejlepší příležitostí“ mohou za sebou nechat spoustu skeptiků, kteří automaticky o network marketingu smýšlejí jako o nečisté hře.

Tento omyl vzniká spíš kvůli špatným zkušenostem a nevhodnému tréninku obch.zástupců, ne kvůli samotnému modelu network marketingu.

Zatímco pyramida je nezákonná a postihovaná, princip síťového marketingu je legitimní, legální a dokonce podporovaný některými z největších jmen nejen z finanční oblasti. 

Nejčastějším omylem je, že je network marketing považovaný za pyramidový systém. To mohu vyvrátit vcelku jednoduše:

Každá struktura má tvar pyramidy

Všimli jste si, že většina podnikových struktur má tvar pyramidy?

Ředitel, jeho zástupci, manažeři, jejich podřízení – všichni spolu v organizační struktuře dávají dohromady tento tvar. Struktura podniku ale přece nemá nic společného s jeho legitimitou, je to tak?

Každý obor má své černé ovce

Ve skutečnosti je network marketing jedním z nejvíce regulovaných odvětví tohoto typu. Společnosti jsou velmi opatrné, pokud jde o odměňování a budování svých týmů.

Pokud narazíte na společnost, která jen platí lidem za nábor lidí, utíkejte od ní co nejdál, protože nebude mít dlouhého trvání a smočíte se do něčeho, co nechcete.  

Jestli ale najdete solidní společnosti, která platí lidem na základě prodeje produktů, pak je to naprosto skvělý způsob, jak dosáhnout dodatečného příjmu.

Když to srovnám s realitními makléři, ti dostávají zaplaceno za každý prodej domu, který zprostředkují. Totéž platí pro síťový marketing.

Základová fotografie zdarma na téma desková hra, hra, šachové figurky

Pro koho je network marketing a pro koho není?

Když už lépe rozumíte tomu, co je to MLM, pojďme si říct, kdo v něm může uspět. Upřímně řečeno, není úplně pro každého.

I když pro vstup potřebujete jen minimum úsilí a peněz (na rozdíl od jiných druhů podnikání), pro úspěch v tomto odvětví musíte být odolní a ochotní na sobě pracovat.

Pokud přijmete to, že 

  • budete pracovat na svých dovednostech a rozvíjet se,
  • se budete poznávat s novými lidmi a ptát se jich, jestli jsou otevřeni Vaší příležitosti, produktu nebo službě,
  • si můžete naplánovat život a práci podle svých představ,
  • Vaše rodina nebo přátelé nemusí považovat network marketing za dobrý nápad,

pak je pro Vás network marketing skvělou příležitostí!

Jak vybrat MLM společnost?

Pokud Vás někdo nalákal na spoustu peněz za málo práce, není to pravda.

Jako ve všech ostatních oblastech podnikání, i v MLM se najdou tací, kteří účelně natahují pravdu a nepodnikají s integritou. Jestliže ale chcete vybudovat velký a úspěšný podnik, bez integrity to nejde.

Důležité je pochopit, že network marketing spočívá v seznamování lidí s nástroji společnosti, které jim umožní snadněji pracovat a představovat produkt, službu nebo jinou příležitost širší veřejnosti.

Pokud k tomu takto přistoupíte a pochopíte, že jde o dlouhodobé budování podnikání, můžete mít skvělý příjem, aniž byste museli pracovat dalších 8 hodin denně.

V konečném důsledku je totiž jen a jen na Vás, kolik tomu věnujete píle a času.

Poslední věc, kterou byste měli vědět – být podnikatelem taky znamená osobně růst. Musíte investovat do sebe a svých dovedností. Pokud se nebudete rozvíjet, zakrní i Vaše podnikání.

Proč mám rád network marketing?

Pro spoustu lidí se stal network marketing vstupní branou do světa podnikání, a jsem za to nesmírně rád a s hrdostí vysvětluju ostatním lidem, co dělám za práci.

Příjem není jedinou výhodou síťového marketingu. Skvělá a „návyková“ je také kultura kolem něj. Když jste svědkem toho, jak roste Vaše společnost a lidé ve vašem týmu, je to obrovsky naplňující. 

Osobní rozvoj, komunita, časová svoboda, pomáhání druhým a celkový dopad na Vás a lidi kolem, to jsou výhody, kterých si já osobně cením nejvíc.

Věřím, že si každý najde to, co ho baví nejvíc. Na blogu zde, najdete ty NEJ důvody, které Vás “nakopnou” k síťovému marketingu.

Jak začít a uspět v network marketingu?

Chcete dosáhnout úspěchu?

Tady máte seznam věcí, na kterých v konečném důsledku až tak NEZÁLEŽÍ:

  • společnost a její kompenzační plán,
  • produkt, služba nebo jiná příležitost, kterou budete nabízet,
  • načasování a „ideální“ příležitost.

Jako v každém podnikání, i v network marketingu platí, že pro zahájení podnikání a postupném budování úspěchu je klíčem najít si někoho, kdo Vám pomůže na cestě k dosažení cílů.

Kdo Vás “nepovede za ručičku” a nebude dělat všechnu práci za Vás, ale někdo, kdo Vám ukáže směr. Mentorství je důležitou součástí Vašeho MLM úspěchu. 

Nedostáváte dost od tzv. svého přímého sponzora? Žádný problém, prostě běžte výš směrem nahoru po sponzorské linii. Směrem nahoru se vždy objeví někdo, kdo Vám ochotně poradí a pomůže!

Pokud chcete úspěch, nikdo ho nevybuduje za Vás. To, co vložíte do sebe a do budování svého podnikání, se Vám vrátí…

Na to se můžete spolehnout. 😉


Za inspiraci pro tento článek děkuji mému „MLM“ příteli, Rayovi Higdonovi (firma HIGDON GROUP™).



SDÍLET = LÍBILO SE MI TO!
⇩ DÍKY! 💘 DÁRKY NÍŽE ⇩


MARKETINGOVÝ ONLINE MLM SUMMIT ZDARMA!


DALŠÍ ROČNÍK NEZÁVISLÉ MLM AKADEMIE





PDF: Kde brát lidi do MLM, aby Vám nedošly kontakty!
 



MLM plávovač je ve FB Skupině MLM Poradna!
 



PDF: Jak správně telefonovat v MLM! Stahujte.
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.