Integrita (česky také celistvost, nebo neporušenost) je jedna z těch nejdůležitější vlastností v podnikání. Pokud chcete vybudovat velký a úspěšný tým, zaměřte na integritu svoji pozornost. Jak na ni a co může způsobit její nedostatek? To Vám prozradím dále…

Držte své slovo

Děláte pro všechny to nejlepší, ale partner či přátelé vás v network marketingu nepodporují? Zpočátku jste možná měli jejich plnou podporu. Ale to bylo před 20ti různými společnostmi se kterými jste přišli, před 10ti lety, nebo před 50ti planými řečmi, které jste vedli…

Když se z toho totiž časem stane kolovrátek, bez hlubšího významu, přestane to vašim slovům dávat význam a lidé kolem Vám přestávají věřit.

A tak začnete pochybovat o sobě i o práci, kterou odvádíte. Jenže berte to tak – Proč by s Vámi chtěl někdo spolupracovat, když vaše slova nemají váhu?

Nezpochybňujte svou vlastní integritu a nedovolte, aby ji zpochybňoval někdo jiný (prostě jim nedávejte žádnou šanci).

Nedělejte práci za své kolegy

Všechno jste jim vysvětlili a ukázali, řekli jste jim, co mají dělat, ukázali jste jim správný směr. To ale neznamená, že to uděláte za ně.

Nenechte si práci pro své členy týmu přerůst přes hlavu. Udělali jste, co jste mohli, zbytek je na nich.

Přeměňte „někdy“ na „nikdy“

Slovíčko „někdy“ je docela zabiják. A to téměř doslova. Stres z toho, že se někdy k něčemu dostanete, ale zatím jste to nezvládli, rozhodně není ku prospěchu. Stres z toho, že jste mimo svou integritu je pro vaše zdraví a sebevědomí mnohem horší než to, že neděláte nic.

Nechte to plavat a přestaňte si neustále slibovat něco, co nemůžete splnit. Dost se vám uleví od stresu. „Nikdy nenapíši knihu. Nikdy do toho nepůjdu na plno.“ atd. atd. znáte ten pocit?

Možná vám to zní strašně a myslíte si, že vtipkuji. Ano, sice to nezní hezky, ale nejsem tu od toho, abych opečovával vaše ega. Protože spousta z toho, co říkáte, je jen ochrana vašeho ega a vaší image.

Kouříte? Pokud ano, vsadím se, že se chystáte – nebo jste se chystali – NĚKDY přestat. Pak  jste byli více ve stresu už jen kvůli tomu, že jste svůj slib porušili a zapálili jste si, je to tak?

Plňte si své sny a cíle

Co je vaším velkým PROČ? Těšíte se na důchod? Chcete pomoct dětem v Africe? Chcete udělat – tohle nebo tamto? Je super, že takový plán máte.

Ale kolik let už ho máte? Integrita není jen o tom, abyste se drželi svých cílů stůj, co stůj. Je také o tom, že si tyto cíle a sny budete plnit.

Teď to neberte jako chlubení, ale jako příklad – když jsem se já rozhodl procestovat svět, jen po těch nejvzdálenějších a nejluxusnějších destinacích, udělal jsem to bez odkladukaždý rok jsem dělal 2-3 top destinace na světě proto, abych nenarušil svoji integritu, plnil co jsem si naplánoval a šel příkladem a inspirací svému týmu: www.SnySeMajiPlnit.cz

Jinak se snadno může stát, že se dostanete opět do stresu kvůli něčemu, co nezvládáte plnit. Druhá stránka tohoto problému je také to, že na vás mohou zanevřít ostatní, protože neplníte své slovo, jelikož nejdete za svými cíli tak, jak jste sobě, nebo i veřejně slíbili.

Nedávejte ochotně své slovo na potkání

Často se mě lidé ptají, jestli se ke mně můžou přidat. Jsou nachystaní s kreditkou a ptají se, kde to mají podepsat. „Hele, pomůžete mi?“

V takovém okamžiku je potřeba se zastavit a zeptat se, co tím myslí. Protože to klidně může znamenat, že se za nimi máte nastěhovat a žít jejich život.

Hledají někoho, kdo udělá tohle a tamto, kdo jim zavolá každý den, bude na každé jejich schůzce a pomůže budovat celý jejich tým.

Seznamte se s očekáváním rekrutů, než na něco kývnete. Řekněte jim, jak to chodí, bez ohledu na jejich sliby, nebo potenciál.

Rekrutujte všechny stejně

Stejná pravidla platí také pro potenciální velké členy týmu. I když za vámi přijde nějaké “zvíře” v oboru a zeptá se, proč by se měl přidat zrovna k vám, existuje snadná odpověď: “Možná byste se měl(a) přidat a možná taky ne!”

Ve skutečnosti je to totiž velmi jednoduché. Prostě řeknete, tak jako všem ostatním, jak vypadá vaše práce a co děláte. Žádné přehnané nakrucování, sliby, nebo dokonce poklonkování a kompromisy před někým důležitým. Bude to mít stejně složité, jako všichni ostatní.

Všichni si musí zasloužit pro vás pracovat, není to žádná samozřejmost!

Ukažte svou příležitost a práci, jak to u vás chodí. Když jim vše ukážete férově a na rovinu bez manipulací či zavádějících informací, když jim odkryjete realitu jak je, tak se vsadím, že budou nadšení, že s Vámi mohou spolupracovat.

A to Vám moc přeji 😉


Za inspiraci pro tento článek děkuji mému „MLM“ příteli, Rayovi Higdonovi (firma HIGDON GROUP™).



SDÍLET = LÍBILO SE MI TO!
⇩ DÍKY! 💘 DÁRKY NÍŽE ⇩


MARKETINGOVÝ ONLINE MLM SUMMIT ZDARMA!


DALŠÍ ROČNÍK NEZÁVISLÉ MLM AKADEMIE





PDF: Kde brát lidi do MLM, aby Vám nedošly kontakty!
 



MLM plávovač je ve FB Skupině MLM Poradna!
 



PDF: Jak správně telefonovat v MLM! Stahujte.
 

4 Comments

  1. Anonym
    26.7.2019 @ 11:33

    Dobrý deň, veľmi rada čítam Vaše články, pretože si pri nich veľa uvedomím, zároveň si z nich beriem ponaučenie a snažím sa ich aplikovať do môjho osobného, ale aj pracovného života. Ďakujem Vám za každý jeden článok, robte aj ďalej to čo robíte, lebo to robíte výborne.

    Reply

    • Michal Karmazín
      26.7.2019 @ 11:37

      Díky moc za Vaši skvělou zpětnou vazbu a pozitivní ocenění této činnosti – přeji Vám mnoho úspěchů nejen v MLM, ale i osobním životě a ať se Vám prostě a jednoduše daří, ve všem, co děláte 😉

      Reply

  2. Maria
    26.7.2019 @ 17:41

    Skvelá práca a veľká vďaka za odovzdanie vašich skúseností pre nás všetkých v online biznisoch. Po Davidovi Kiršovi, Pavlovi Říhovi ste ďalší človek ktorý skutočne pomáha .

    Reply

    • Michal Karmazín
      28.7.2019 @ 18:28

      Dobrý den Maria, velmi Vám děkuji za uznání a porovnání s lidmi, kteří dosahují nejen opravdových výsledků, ale hlavně – že předávají ostatním lidem opravdovou hodnotu v tom, co oni dělají. Nicméně já jsem primárně hlavně MLMák – a to každým coulem! 🙂 Vašeho komentu si velmi vážím, pozdravuji Vás a držím Vám palce, ať se Vám moc daří a Váš MLM tým jen a jen roste 😉

      Reply

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.