Pokud se chcete naučit, jak rychle uspět a prosadit se v síťovém marketingu, pak tohle vám pomůže.

Mám tu pro vás totiž šest rad, o které bych se s vámi rád podělil. Takže pokud máte opravdový zájem rozrůst svůj byznys v síťovém marketingu, čtěte dál.

1.    Přestaňte nad věcmi až moc přemýšlet

Hned na začátek jeden příklad: Když chci zaujmout někoho, kdo ví, co dělám, ozvu se a řeknu:

„Hele, víš ty co? Nikdy jsem se neozval, ale poslouchej. Možná to nebude tvůj šálek kávy, možná je to něco, co tě vlastně vůbec nezajímá, ale je tu nějaká šance, že by ses alespoň podíval na můj produkt, službu, moji příležitost? Jestli tě to nezaujme, o nic nejde…“

A když narazím na někoho cizího, přidám k tomu i nějaký kompliment:

„Hele, musím běžet, ale poslouchejte. Vypadáte jako bystrý chlapík. Opravdu už budu muset jít, čekám důležitý hovor, ale jen tak ze zvědavosti, jednu malou otázku: Je tu nějaká šance, že byste se podíval na podnik, který vedu?

Vždy se snažíme dívat po schopných členech týmu, kteří dokáží dotáhnout věci do konce – ukázali bychom co a jak. Nemusí to být pro vás, jistý si nejsem, ale mám krátké video, které bych vám mohl ukázat. Když mi dáte kontakt, určitě se ozvu, ano?“

Tak co, zní vám to jako něco těžkého, nemožného, jako raketová fyzika, či operace mozku? Já myslím, že ne. Tohle všechno říkám, protože problém číslo jedna se síťovými marketéry je, že nad věcmi zbytečně moc přemýšlí.

Stačí nabídnout lidem, co je potřeba a dát jim možnost odmítnutí. Nemusíte nad tím zbytečně moc přemýšlet, jinak se nikdy nedostanete k akci.

Nesnažím se vám říkat, že je to jednodušší, než to ve skutečnosti je, nemažu vám med kolem pusy. Ne. Stačí nabídnout lidem, co je potřeba a dát jim možnost odmítnutí. Nic víc.

Hlavně absolutně neřešte výsledek. Odmítli mě už tisíckrát, možná i statisíckrát. A já se nezačal litovat, nešel jsem brečet k mámě, ale byl jsem na odmítnutí připravený. Nejdu do toho s tím, že chci být perfektní.

Přečtěte si třeba můj předchozí článek Jak překnat strach z odmítnutí.

2.    Nejděte do toho s tím, že chcete být perfektní

Když nad věcmi moc přemýšlíte, začnete se zbytečně bát, že budete vypadat špatně. Že si o vás bude někdo, nedej bože, myslet něco špatného.

Pokud nechcete riskovat, že se na vás někdo bude koukat skrz prsty, znamená to, že se víc staráte o to, jak vypadáte. Co je pro vás důležitější – jak vypadáte vy, nebo že dokážete pozitivně ovlivnit tím co máte, jinou lidskou bytost?

Zapomeňte na bezchybný dojem, mnohem účinnější je konat, zeptat se a riskovat, že vás někdo odmítne.

3.    Přesvědčte se, jestli mají zájem a dejte jim možnost odmítnout

  • Narazíte na leváka, který je ten typ kutila, co si všechno udělá sám. Má bradku, ale chybí mu nějaké vlasy. Přesvědčte se, jestli má zájem a dejte mu možnost odmítnout.
  • Narazíte na zaměstnance v papírnictví. Celé dny nedělá nic jiného, než že prodává pravítka a tužky. Je majitelem celého obchodu a má spoustu práce se šesti dětmi. Přesvědčte se, jestli má zájem a dejte mu možnost odmítnout.
  • Narazíte na bývalého obchodníka síťového marketingu, který nosí motýlek 57 % veškerého času. Přesvědčte se, jestli má zájem a dejte mu možnost odmítnout.
  • Narazíte na mladou maminku, kterou jste na fotbalovém utkání ještě nikdy předtím neviděli. Přesvědčte se, jestli má zájem a dejte jí možnost odmítnout.

Komu by mohlo pokazit den, když mu řeknete:

„Hele, něco tu mám, zrovna jsem udělal tyhle chlebíčky. Nevím, jestli máš zájem o tyhle chlebíčky, nebo ne, ale jestli jo, klidně si dej. A jestli ne, o nic nejde…“

Myslíte si, že se někdo ohradí a že vás “sejme” větou:

„Nemůžu uvěřit, že jsi mi nabídl chlebíček, jak se opovažuješ?!“ 😀

Takže raději znovu: Přestaňte nad věcmi moc přemýšlet! Nehledejte v tom raketovou vědu.

4.    Jak mluvit s lidmi

Dělá vám problémy mluvit s lidmi? Potřebujete pochopit, jak na to? Vsadím se, že než jste začali dělat v network marketingu, bavili jste se s lidmi úplně běžně. Je to tak?

Když jste hledali, kde si dát dobré kafe, prostě jste se zeptali:

„Nevíte náhodou, kde je tady kavárna?“ a oni řekli „Jo, ta je hned támhle.“

A teď jste vešli do světa síťového marketingu, prošli tajemnými školeními a všechno je najednou… Divný?

Najednou vám všechno připadá víc jakože:

„Potřebuji nasměrovat. Jak začít mluvit o mém businessu, abych řekl něco špatně?“

Už se ani neptáte na cestu. Už nikdy nenajdete tu kavárnu, protože se moc bojíte:

„Co když něco řeknu špatně?“

Přesvědčte se, jestli mají zájem a dejte jim možnost odmítnout. Na ničem jiném nezáleží.

Zvládli jste komunikovat s lidmi před síťovým marketingem. Teď máte problémy kvůli tomu, že se staráte jen o výsledky, na kterých vám až moc extrémně záleží a proto máte problémy s komunikací.

Jste závislí na: „Chci říct něco, co je donutí říct ANO.“ To by mělo skončit, měli byste povolit, přestat se o to starat.

5.    Přestaňte zkoušet chránit vaší image

Je vtipné, jak se lidi snaží vypadat dobře před lidmi, o které se už dávno nezajímají.

Tak moc se staráme o ty další, co o nás říkají ostatní, i když už stejně dávno víme, že o nás šuškají za zády a často nelichotivě. Opravdu se chcete starat o to, co řeknou zrovna teď?

Představte si, že jdete kolem obchodního centra a řeknete:

„Zdravím, vy si nechcete vydělat peníze navíc, že ne?“ – zkuste to a tržby se vám zvýší. 😉

Nicméně právě teď se ale pravděpodobně bojíte mluvit s lidmi, protože byste mohli vypadat hloupě a bojíte se odmítnutí. Vlastně jen používáte perfekcionismus, jako výmluvu.

Přesvědčte se, jestli mají zájem a dejte jim možnost odmítnout. Na ničem jiném nezáleží. 

6.    Říkejte méně, více lidem

Říkejte méně, více lidem. To je všechno.

Jestli jste začali před deseti minutami, tak v průběhu dneška, už byste měli být schopní dostat se k nějakým novým lidem. Ne během čtrnácti dní. Ne během týdne. Ano, již během dneška!

Víc by vám mohl pomoci také článek Jaký je nejúčinnější nástroj při prezentování vaší příležitosti?

Musíte se lidem aktivně sami ozvat. Pak se přesvědčte, jestli mají zájem a dejte jim možnost odmítnout. Kašlat na to, jestli zájem má nebo ne, prostě jděte dál. Jděte na to! 🙂

Kde probereme ještě více tipů, které fakt fungují?

Rádi byste v MLM uspěli tak rychle, jak je to jen možné? Zvedněte své šance na maximum, díky vaší účasti na MLM AKADEMII.

Gratuluji všem těm, kteří již mají své QR kódy na vstup v emailu a budu se těšit na setkání! Bude to nezapomenutelný víkend 😉

PS: cena vstupenek garantována jen do konce měsíce, kvůli omezené kapacitě sálu. Vstupenky mizí, termín se blíží… 😉


Za inspiraci pro tento článek děkuji mému „MLM“ příteli, Rayovi Higdonovi (firma HIGDON GROUP™).



SDÍLET = LÍBILO SE MI TO!
⇩ DÍKY! 💘 DÁRKY NÍŽE ⇩


MARKETINGOVÝ ONLINE MLM SUMMIT ZDARMA!


DALŠÍ ROČNÍK NEZÁVISLÉ MLM AKADEMIE





PDF: Kde brát lidi do MLM, aby Vám nedošly kontakty!
 



MLM plávovač je ve FB Skupině MLM Poradna!
 



PDF: Jak správně telefonovat v MLM! Stahujte.
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.