Chcete být co nejlepším vůdcem pro svůj tým? Chcete, aby vydělávali co nejvíc? Jste zklamaní, že tomu tak zatím není? Tak snad jim to nedáváte moc okatě najevo…

Ukážu vám, jaké dopady může mít Váš styl vedení na práci a výsledky týmu. A samozřejmě si nenechám pro sebe ani rady, jak se posunout zase o krok dál k úspěchu. 

Vyměňte svá očekávání za vděčnost

Tento článek si čtete pravděpodobně kvůli tomu, že váš tým nemá takové výsledky, jako byste si přáli. Prozradím vám malé tajemství…

Dost potíží se zbavíte už jen tím, že přestanete neustále očekávat skvělé a úžasné výsledky. Každý chce dokonalý tým plný pracovitých lidí, že?

Ale pokud se na této představě zaseknete, budete se cítit o to víc mizerně ve svém současném stavu, který vám prostě nebude vyhovovat. 

Očekávání často vedou ke zklamání

Neplatí to jen v network marketingu, ale i v životě. V hlavě si tvoříte imaginární scénáře a když jim realita neodpovídá, jste zklamaní.

Očekáváte, že vás partner nebo partnerka za něco pochválí a když se tak nestane, jste zklamaní. Očekáváte, že si zajdete na svůj oblíbený dezert a když ho nemají, jste zklamaní.

Přestaňte od svého týmu očekávat neuvěřitelné výkony, buďte vděčný, že kolem sebe máte lidi a pomozte jim, aby se snadněji dopracovali k výsledkům.

Ale neočekávejte zázraky na počkání.

Naučte se být vděční. Nejen za svůj tým, ale za všechno ostatní, co v životě máte.

Nešiřte svými slovy negativitu!

Kdykoliv chcete něco ve svém životě změnit, ať už to jsou peníze, vztahy, shodit váhu, cokoliv – tak prvním krokem je vždy trochu pozměnit způsob, jakým o svém “problému” mluvíte a jak se o něm vyjadřujete.

Máte pocit, že váš tým nic nedělá?

V první řadě o nich přestaňte tímto způsobem mluvit. I když je to realita.

“Nikdy nic neudělají, nedaří se jim, jde jim to špatně.”

Cítíte z těch slov tu negativní energii? I pokud to souhlasí s realitou a opravdu máte tým, který je ve vašich očích k ničemu, nešiřte své negativní emoce mezi ostatní.

Vyvarujte se slov, které přes sebe mají negativní závoj. Nemusíte skákat radostí, že máte skvělý tým, když cítíte, že to je daleko od pravdy. Oceňte jejich snahu, nebo třeba i to, že vůbec projevili zájem, být ve vašem týmu.

Obzvlášť zpočátku to nemusí být snadné a často se při negativních slovech pravděpodobně nachytáte, ještě než vám vyklouznou z pusy.

Ale téměř hned poznáte, jak moc mají vyřčená slova na ostatní vliv. 

Šiřte kolem sebe pozitivní energii a téměř okamžitě se začnou dít změny.

Zaměřte se na snadnou duplikaci

Jeden způsob vedení, který je snadno duplikovatelný, je zadání jednoduchého úkolu. Jakmile ho člen týmu splní, ohlásí se vám s tím, jak mu to šlo.

Takže najdete někoho, kdo chce být součástí týmu, chce do toho jít s vámi a je připravený na tom makat, řekněte mu, ať osloví pět lidí a pak za vámi přijde: 

“Skvělý, je super, že do toho chceš jít se mnou. Jestli jsi s tím okay, co kdybys oslovil pět lidí a pak mi dal vědět, jak to šlo? Kouknem se na to, můžeme se o tom pobavit, dám ti zpětnou vazbu.”

Je to jednoduché a snadno duplikovatelné.

Ptáte se, co dělat, když těch 5 lidí neosloví?

Nic…

Pokud chcete opravdu velký a aktivní tým, pak přece nebudete ztrácet čas s někým, kdo aktivní být nechce. A také opět nechcete šířit negativní emoce a tvořit v ostatních lidech zklamání…

Jak se cítíte, když se vás někdo zeptá, jestli už máte hotovou práci, kterou jste ještě nestihli dodělat? Moc příjemné to není.

Pravděpodobně se necítíte příliš dobře, jste zklamaní, že jste je nechali na holičkách a že jste něco nezvládli.  

Negativní emoce a zklamání je jeden z důvodů, proč mohou lidé na network marketing zanevřít. Cítí se pod kontrolou a pod tlakem.

Nechtějí si připadat, že někoho zklamali, že nesplnili úkol, pokud na ně někdo neustále tlačí “tak co, už to máš hotové?” jako na dítě nad domácím úkolem. 

Proto, i pokud se svým týmem nejste úplně spokojení, buďte za něj vděční. Povzbuzujte je. Pracujte tak, jak byste chtěli, aby pracovali oni.

Dejte jim jednoduché a duplikovatelné úkoly. A nestůjte nad nimi jak dráb, jestli plní nějaké vysněné tabulky – ukažte jim, že jste také platní členové celého týmu.

Jak? Tím, že nebudete jen mluvit o tom, co a jak by měl kdo udělat, ale budete to právě i vy, kdo to také bude dělat.

Pamatujte na to, že vedení osobním příkladem je ten nejmocnější nástroj leadershipu!

Jděte jim příkladem a hned jako první dělejte přesně to, co od nich vy očekáváte, aby oni dělali. A jakmile se ještě zaměříte na svůj pozitivní přístup, začnou vás houfně následovat.

Copak se děje – Cítíte se na to snad sami?

To však není žádná pravda, protože Vy na to ale sami nejste!

S úctou a pozdravem,

Váš největší MLM fanoušek číslo 1…

Michal Karmazín ?


Za inspiraci pro tento článek děkuji mému „MLM“ příteli, Rayovi Higdonovi (firma HIGDON GROUP™).



SDÍLET = LÍBILO SE MI TO!
⇩ DÍKY! 💘 DÁRKY NÍŽE ⇩


MARKETINGOVÝ ONLINE MLM SUMMIT ZDARMA!


DALŠÍ ROČNÍK NEZÁVISLÉ MLM AKADEMIE





PDF: Kde brát lidi do MLM, aby Vám nedošly kontakty!
 



MLM plávovač je ve FB Skupině MLM Poradna!
 



PDF: Jak správně telefonovat v MLM! Stahujte.
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.