Už jsem vám tu několikrát popisoval rady, nápady a tipy o tom, co byste mohli říkat lidem při náboru do sítě.

Existuje ale také několik věcí, které byste jim nikdy říkat neměli. Můžete v nich vyvolat nerealistické očekávání a založíte si na budoucích problémech.

I když jste v minulosti už nějakou z následujících frází použili, nemusíte si dělat starosti, spousta network marketérů se toho dopustila také, když poprvé začínala.

Je to jednoduché!

Tak takhle ne. Tato profese není jednoduchá. Může to být snadnější cesta, než podnikání tradičním způsobem, ale neznamená to, že to je jednoduchá cesta.

Network marketing je těžký. Je složité stále shánět nové zákazníky, když už vám 100 lidí řeklo ne. Může být obtížné se dostat přes všechny námitky a přimět někoho, aby se připojil k vaší společnosti.

Sledování sociálních sítí a oslovování nových lidí může chvíli trvat. Když se do toho pustíte a budete komunikovat s lidmi, můžete se cítit vyčerpaní, obzvlášť, pokud jste introvert jako já.

Jasně, tahle profese s sebou přináší výzvy, ale odměny mohou být opravdu neobyčejné. Může to trvat 500 telefonátů, ale vybudujete si silný tým.

Můžete řídit dvě hodiny na schůzku s člověkem, ale bude to pro něj znamenat novou příležitost, která změní jeho život.

Můžete být vyčerpaní z toho, že celé dny jen prezentujete svou příležitost, ale zaplatí vám sotva vaše účty…

Nikdy neříkejte lidem, že příležitost v network marketingu je snadná.

Není to tak. Úspěch vyžaduje těžkou práci a odhodlání. A všechna ta snaha dělá úspěch ještě sladším.

Rychle zbohatnete!

No… Když během prvního dne zvládnete získat 20 distributorů, kteří hned na to získají dalších 20 do sítě, a každému se podaří prodat 10 výrobků – pak ano, zbohatnete opravdu rychle. 😀

Jenže pravděpodobnost takového scénáře je stejná, jako byste vyhráli v loterii. Být vámi, moc bych na to nespoléhal.

V síťovém marketingu můžete začít vydělávat poměrně rychle. Určitě začnete o něco rychleji vydělávat víc peněz, než kdybyste šli na tradiční podnikatelskou cestu.

Znám i takové, kteří se na vrchol dostali jen během několika měsíců. Ale to jsou výjimky, ne pravidlo!

Pravděpodobnější je, že nezbohatnete hned během prvních pár měsíců, možná dokonce let. Mně trvalo několik let, než jsem viděl významný růst mých příjmů.

Network marketing nic nezaručuje, vše záleží na vás. Pokud chcete dosáhnout určité výše vašich příjmů, musíte opravdu tvrdě pracovat.

Musíte jít dál, i když to není snadné, i když se vám postaví do cesty problémy, i když to vyžaduje učení. Musíte být odhodlaní udělat vše pro to, abyste dosáhli svých cílů.

Váš úspěch závisí na vás. A stejně jako každý člověk je jiný, stejně rozdílné jsou cesty k úspěchu každého z nás.

Možná nedosáhnete svých cílů současně s kamarádem, se kterým jste se do network marketingu pustili, ale to je naprosto v pořádku.

Nezakládejte svůj úspěch na tom, jak se daří ostatním. Srovnání s dalšími můžete využít jako motivaci, ale vaše cesta k úspěchu bude vždy jiná než ostatních.

Proto nikdy neříkejte lidem, že by mohli rychle zbohatnout. Zbytečně je tím frustrujete, když se jim nebude hned dařit.

Dejte jim vědět, že je dost možné, že se jim podaří v síťovém marketingu zbohatnout. Ale že to bude stát čas, tvrdou práci a mnoho potu.

Nastavte lidem správná očekávání

Postavte svůj budoucí tým na realistických očekáváních a nebudete litovat.

Pokud se k vám přihlásí s myšlenkami, že během prvního měsíce zbohatnou a nebude je to stát příliš práce, snadno se stane, že se na to vykašlou ještě dřív, než ten první měsíc skončí.

Právě podobné zkušenosti a nereálné očekávání dělají síťovému marketingu špatné jméno. Protože ti zklamaní lidé potom jdou za svou rodinou a přáteli a stěžují si, jaký to je podvod…

Někdo jim nasliboval hory doly, zkusili to a zjistili, že to je jen velká bublina a lež.

Když lidem naslibujete spoustu peněz bez větší snahy, sami znevážíte svou práci, čas a dřinu, kterou jste pro network marketing obětovali.

Všichni musíme čestně zastupovat tuto skvělou profesi. Nikdy neříkejte lidem, že to bude snadné. Neříkejte jim, že můžou lehce zbohatnout.

Řekněte jim pravdu. Řekněte jim, že to bude vyžadovat hodně tvrdé práce a že může chvíli trvat, než uvidí její výsledky. Ale stojí to za to.

Síťový marketing je skvělý způsob podnikání. A teď běžte ven a řekněte světu skutečné důvody, proč tomu tak je. 😉

Kde získat více info jak na MLM správně?

Třeba na 2 zajímavých akcích, pro opravdové MLMáky, napříč celým MLM spektrem: 

  1. ONLINE živé vysílání v uzavřené skupině “DO ANGLIE S MICHALEM” kdy 16-17.11.2019 probereme ty nejlepší tipy z NEJVĚTŠÍ MLM AKCE v EVROPĚ (Success Summit 3 v Anglii)
  2. OFFLINE akce u Brna a první nezávislá MLM AKADEMIE už ke konci toho roku, kde probereme celé MLM knowhow uceleně od A až do Z 😉

Těším se na Vás ONLINE i OFFLINE! UŽ JEN PÁR DNŮ!

Nikdy se nevzdávejte – úspěch v MLM stojí za to a navíc – děláte svět opravdu lepším místem ♥


Za inspiraci k tomuto článku děkuji mému „MLM příteli“, Ericovi Worremu.



SDÍLET = LÍBILO SE MI TO!
⇩ DÍKY! 💘 DÁRKY NÍŽE ⇩


MARKETINGOVÝ ONLINE MLM SUMMIT ZDARMA!


DALŠÍ ROČNÍK NEZÁVISLÉ MLM AKADEMIE





PDF: Kde brát lidi do MLM, aby Vám nedošly kontakty!
 



MLM plávovač je ve FB Skupině MLM Poradna!
 



PDF: Jak správně telefonovat v MLM! Stahujte.
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.