Zima už se blíží – a s ní i svátky a období volna a klidu. Myslíte si, že tato doba nepřeje businessu? Omyl! Správně zvolené strategie vám pomohou úspěšně pokračovat ve vašem podnikání a přitom si užít zimní pohodu.

Spousta network marketérů během tohoto období ztrácí na síle, ale vy tomu po dnešním článku, můžete zabránit.

Síťový marketing funguje celý rok, včetně zimy!

Přiznejme si to, všichni se této chyby občas dopouštíme. Lidé si myslí, že během svátků v zimním období musí zpomalit. No a nejlépe celý měsíc od prosince (December) až do ledna (Januar), už vůbec nepracovat…

Pokud se mezi takové lidi řadíte, ztrácíte spoustu ze svého potenciálního růstu.

Udržujte dynamiku svého podnikání i během zimy. Tím samozřejmě nechci říct, že si nemůžete vzít volno na trávení více času s rodinou a užívat si.

Pro lepší představu co tím myslím, zde pro vás mám 5 strategií, které vám pomohou udržet tempo a zefektivnit práci v tomto období:

#1 Zapomeňte na přesvědčení, které vás omezují

Spousta network marketérů má za to, že v zimním období a během všeho toho ruchu kolem Vánoc jsou lidé příliš zaneprázdnění na to, aby slyšeli o příležitosti v síťovém marketingu.

Konec konců, všechen ten čas je ideální pro dovolenou, relaxaci, a hlavně bez myšlenek na prací….že?

Network marketéři se nechají omezit podobnými přesvědčeními o tom, že lidé na ně nebudou mít z různých důvodů čas.

Ale tak tomu není.

Každý si nemusí brát volno, a ne každý tolik prožívá Vánoce. Stále se najde hromada lidí, kteří jsou hladoví po příležitosti, ale jsou zaseknutí ve své práci kvůli své mizerné finanční situaci.

A ti si na vás rádi udělají čas, nehledě na to, jaké je zrovna roční období.

#2 Mluvte s lidmi na svých cestách

Nejen léto, ale i zima je skvělý čas na rodinnou dovolenou. Ale pamatujte, že i na dovolené se můžete alespoň trochu věnovat práci.

Rozhodně neseďte celé dny u počítače, věnujte čas odpočinku a trávení s rodinou. K práci vám úplně postačí, když si budete s lidmi kolem sebe povídat.

Cestování je totiž skvělou příležitostí pro setkání s novými lidmi. Pokecejte si se svým sousedem v letadle, s rodinou za vámi ve frontě na horskou dráhu, nebo s personálem hotelu.

Povídejte si se všemi, které potkáváte, a vezměte si na ně kontakt, abyste se s nimi mohli po dovolené znovu jednoduše spojit.

Svou dovolenou si můžete užít a odpočinout si. Ale stále můžete nenápadně budovat svůj business tím, že navážete nová spojení s lidmi. Třeba při čekání na letišti.

#3 Rychlost celého týmu závisí i na vaší rychlosti

Celý tým vás následuje. Když se rozhodujete, jestli si vezmete na nějakou dobu pauzu, během které ztratíte svou dynamiku, pak váš tým ji ztratí také.

Buďte pro svou rodinu pozitivním a úspěšných příkladem. Jděte ven, připravte si schůzky, nebo si stanovte vyšší cíle. Váš tým uvidí vaši pracovní jízdu a nebudou chtít vypadnout z kola.

Uvidí, že nezahálíte ani během klidného období roku a budou se snažit, aby nevypadli z kola a byli stále produktivní jako vy, po celý zbytek roku.

#4 Neopomínejte kampaně, strategie a soustředění

Když budete svému týmu pomáhat udržovat tempo, můžete při té příležitosti vytvořit kampaně a strategie, které jim pomohou se soustředit.

Vytyčte cíle, třeba ať má každý alespoň jednu schůzku týdně, nebo ať najdou každý týden dva nové zákazníky. Vytvořte náborový herní plán.

Vypracujte strategii, jak může váš tým růst a rozšiřovat svůj dosah. Pořádejte akce, abyste se ujistili, že váš tým stále investuje do svého osobního rozvoje.

O motivaci týmu už jsem se tu několikrát zmiňoval, mrkněte třeba na článek Jak motivovat “lenivé” kolegy.

Můžete třeba uspořádat výzvu pro svůj tým: Kdo rekrutuje nejvíce lidí za měsíc? Kdo může dosáhnout vyšší pozice? Oceňte je za splněné úkoly – nespoléhejte se jen na vaši MLM firmu.

Kromě toho, že jste příkladem pro svůj tým, mohou kampaně a strategie pomoci ostatním, aby zůstali soustředění jak během dlouhých letních měsíců, tak i těch zimních.

#5 Tým, který hraje společně, pracuje společně

I když ve svém podnikání chcete udržet tempo, je potřeba se bavit.

Tak proč ne rovnou s celým týmem? Uspořádejte grilovaní, zajděte si na bowling, zorganizujte něco zajímavého. Nechte je, ať si každý může s sebou vzít i rodinu a užijte si společný čas.

Účelem takové akce je pobavit se, ale stejně se ujistěte, že věnujete trochu času i práci. Připravte si malou schůzku, kde si naplánujete příští kampaň, nebo třeba jen oceníte ty nejúspěšnější ve svém týmu.

Pobavte se s nimi a pošlete je domů, ať se mohou připravit na společnou párty.

Pomůžete v týmu vytvořit přátelství a energii napříč celým týmem a zároveň vám to pak pomůže se více soustředit na společné podnikání.

Neztraťte celou zimu (či celé léto) jen proto, že jste se rozhodli zpomalit tempo! Těchto 5 strategií pomůže vám i celému týmu vytvořit růst a vzájemnou dynamiku, ale i přes to, se pořádně pobavit!

Jak na MLM akci kde je práce, ale i zábava?

Inspirovat Vás budu na 2 zajímavých akcích, pro opravdové MLMáky, napříč celým MLM spektrem: 

  1. ONLINE živé vysílání v uzavřené skupině “DO ANGLIE S MICHALEM” kdy 16-17.11.2019 probereme ty nejlepší tipy z NEJVĚTŠÍ MLM AKCE v EVROPĚ (Success Summit 3 v Anglii)
  2. OFFLINE akce u Brna a první nezávislá MLM AKADEMIE už ke konci toho roku, kde probereme celé MLM knowhow uceleně od A až do Z 😉

Těším se na Vás ONLINE i OFFLINE!

PS: Díky této výjimečné události jsem zvýhodněnou cenu na obě akce prodloužil do magického šťastného data 11.11.2019 tak toho stihněte využít!

Nikdy se nevzdávejte – úspěch v MLM stojí za to a navíc – děláte svět opravdu lepším místem ♥


Za inspiraci k tomuto článku děkuji mému „MLM příteli“, Ericovi Worremu.



SDÍLET = LÍBILO SE MI TO!
⇩ DÍKY! 💘 DÁRKY NÍŽE ⇩


MARKETINGOVÝ ONLINE MLM SUMMIT ZDARMA!


DALŠÍ ROČNÍK NEZÁVISLÉ MLM AKADEMIE





PDF: Kde brát lidi do MLM, aby Vám nedošly kontakty!
 



MLM plávovač je ve FB Skupině MLM Poradna!
 



PDF: Jak správně telefonovat v MLM! Stahujte.
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.