Jste ve svém životě opravdu šťastní? Jste šťastní ve svém podnikání v network marketingu?

Jestli jste při odpovědi jen trochu zaváhali, mám pro vás 4 kroky, které vám pomohou zůstat spokojení a soustředění na network marketing nezávisle na tom, co si o tom myslí, vaše okolí.

Já jsem šťastný člověk a rozhodně to není proto, že bych neměl žádné nepřátele, hatery, nebo že by se mi vyhýbaly nepříjemné události.

Nyní se však chci s Vámi o to štěstí podělit a proto jsem pro vás sepsal pár věcí, které za tím stojí a možná, že se tím můžete nechat inspirovat:

1.  Nebuďte závislí na svých očekáváních

Ze všech faktorů, které ovlivňují vaše štěstí nejvíce, jsou číslem jedna, vaše očekávání. Téměř každý má neustále nějaká očekávání, ať už vůči sobě, nebo druhým… Tak např.:

  • Na cestě by neměl být žádný provoz.
  • Určitě se připojí k nám do týmu.
  • Za ten svetr chci pořádné poděkování.

Doufáme, že na nás budou lidé milí, že nám ve všem vyhoví, že dostaneme to, co chceme, že lidé budou reagovat tak, jak chceme, že bude nakonec zkrátka všechno tak, jak si usmyslíme…

Ať už máte jakékoliv očekávání – nebuďte na nich závislí.

Jakmile se oprostíte, nebudete zklamaní, když se nevyplní a jediné, na čem by vám mělo záležet, je vaše činnost, neboli aktivita, což je to jediné, co lze přímo ovlivnit a proto si řekněte:

  • Nezáleží na tom, jestli mě ti lidé odmítnou, prostě půjdu a oslovím je.
  • Nezáleží na tom, jestli mi žena za ten svetr poděkuje, prostě půjdu, koupím ho a udělám jí radost.
Nechci neustále čekat, až se má očekávání splní. Prostě jdu a udělám, co chci, bez ohledu na reakce druhých.

Nepochopte mne špatně, já nechci, abyste svá očekávání snižovali a určitě se jich nemusíte zbavovat. Já chci, abyste měli svá přání, sny a cíle, opravdu velká!

Ale také chci, abyste na nich nebyli závislí, jelikož pak nad vámi a vaší náladou mají moc a budete nešťastní. A přitom je to úplně zbytečné…

Nebuďte závislí na výsledku!

Stejně nebezpečná, pro vaše mentální zdraví, je závislost na výsledku. Když pravidelně hledáte své zákazníky, nenechte se odradit žádným „ne“, které vás potká.

Nedávno mi můj známý pověděl svůj příběh. Obdivoval jsem ho za jeho přístup a poděkoval, že je takovou inspirací, i pro druhé.

A co že se stalo?

Ten můj známí, chodil normálně do klasické práce, ve které pomohl najmout jiného zaměstnance, který ho po pár měsících v práci, ve svých výsledcích, převálcoval.

Můj známý tam totiž pracoval jen na poloviční úvazek a proto postupovat firemní kariérou tak rychle, jako ten nováček, prostě nezvládal.

Pak se ale jednoho dne rozhodl, že přeskočí z toho HPP naplno do firmy síťového marketingu. No a samozřejmě, že se také rozhodl, do té MLM firmy rekrutovat i toho úspěšného člověka, kterého sám přivedl do svého původního zaměstnání.

Tušíte, co se stalo pak?

On ho ale odmítl. Ale i přesto na něj ten můj známý nebyl naštvaný. Byl rád za jeho úspěch v původní firmě a dokonce i za to, že mu k němu vlastně sám pomohl, jelikož ho tehdy nejen našel, ale i zaučil.

Jak je možné, že ho to nenaštvalo, že byl tím šikovným člověkem odmítnut? Protože nebyl závislý na výsledku, nezáleželo mu na tom, jestli ho odmítne nebo ne.

A když ho odmítl, prostě šel dál hledat jiné…

2.  Naočkujte se proti srovnávání

Druhým velkým problémem, který vás dělá nešťastnými, je srovnávání se s ostatními.

Četl jsem, že je to dokonce jeden z nejčastějších důvodů, proč lidé trpí depresemi. V současné době je procento lidí s depresí mnohem větší, než kdy dříve a jako viník, se udávají sociální sítě…

Neustále totiž máte před nosem život druhých. A nikdo se přece nechlubí stinnou stránkou svého života. Všichni sdílejí jen to štěstí, které občas, na své cestě potkají.

A tak sledujete, jak ostatní mají nové auto, fungující vztah, povýšení v práci a cítíte se, jako kdyby vás nic z toho, nemělo potkat.

Jak často se srovnáváte s lidmi, o kterých si myslíte, že mají lepší život než vy?

Jak jsem se přestal porovnávat s ostatními

Ještě před 10 lety jsem na to trpěl. Nejsem na to hrdý, ale třeba vám to pomůže ve vašem boji o štěstí.

Když jsem potkal někoho, kdo vydělával víc než já, kdo byl úspěšnější, v hlavě jsem si vytvořil seznam, v čem je ten člověk k ničemu. I když to třeba nebyla pravda.

Vydělává víc peněz? No a, vždyť má mizerný vztah se svou rodinou. Je úspěšný, ale vůbec nic nedává na charitu. Je arogantní, nechová se zrovna hezky.

Tohle není zrovna ukázkové nastavení mysli. Tohle je pohled nešťastného člověka. Jen proto, že byli úspěšnější než já, tak jsem si vymyslel spoustu důvodů, proč jsem jimi opovrhoval.

Nikdy se nestanete tím, čím opovrhujete

Musíte porozumět tomu, že když budete něčím, nebo někým pohrdat, nikdy se s ním neztotožníte. Stejně to platí i v případě, když budete pohrdat úspěšnými lidmi.

Jestliže se na úspěšné lidi díváte skrz prsty, musíte své myšlení změnit. Když máte v organizaci někoho, kdo je úspěšnější než vy, vydělává víc peněz, je šťastnější, má lepší auto než vy, jak se cítíte?

Nepřestávejte se s takovými lidmi setkávat jen kvůli tomu, že nechcete mít na očích úspěch, někoho jiného.

Buďte vděční

Naučil jsem se být vděčný a jsem vděčný také za lidi, kteří ukazují, co všechno může být v lidských silách.

Pamatuju si člověka, který ve stejné společnosti vydělával 500.000 korun / 20.000 EUR (a to týdně!), zatímco já měl sotva pár drobných. Nebral jsem ho jako konkurenci, nezáviděl mu jeho výsledky.

Byl jsem ohromen z toho, co všechno dokázal. Byl jsem vděčný za to, že mi ukázal, že ta práce jde dělat i líp, viděl jsem v něm vzor, kterého chci jednou dosáhnout.

Nesrovnávejte se s ostatními, inspirujte se jimi. Posunou vás dál, než vlastní zášť.

3. Záleží na tom, kým se obklopujete

Máte kolem sebe lidi, kterým se daří? Často se to v network marketingu děje. V týmu je někdo, kdo s tím bojuje, ale vždy jsou v organizaci lidé, kterým se daří. Neexistuje žádná MLM společnost, kde by všichni, byli k ničemu.

Ale co když se do organizace přidá někdo, kdo si neustále stěžuje, že nemá výsledky?

I když kolem sebe mají lidi, kteří se snaží a jsou ve své práci úspěšní, stejně se negativní lidi semknou dohromady a společně se budou čvachtat v tom, že nemají žádné výsledky.

Úspěch přitahuje úspěch a bída miluje společnost

Čím více budete kolem sebe shromažďovat ty, kteří si jen stěžují, tím více se ve vás zakoření neštěstí a deprese.

Už jste to určitě ve svém životě zaznamenali… Přijde člověk a začne si stěžovat:

Nemám žádné výsledky, vůbec se mi nedaří. Za to může tato organizace, je totálně k ničemu. Kdo se mnou souhlasí? Komu se ještě nedaří?“

Takoví lidé hledají další k sobě do party, s kým budou moct společně nadávat na své bídné výsledky.

Nehledají někoho, kdo má dobré výsledky, od koho by se mohli učit, nebo kdo by jim poradil, jak postupovat dál. Hledají další nuly do party, se kterými si budou stěžovat na nespravedlivý život.

Nenechte se jimi polapit, jinak se utopíte v kolektivním neštěstí.

4. Stůjte pevně na svých základech

Pevný postoj je víra v to, co máte, bez ohledu na přijetí ostatních, bez schválení od dalších lidí.

Jestliže si o mně někteří lídři, z jakýkoliv MLM společností, nebo kdokoliv jiný, myslí, že jsem jen nějaký blbec, co vás chce pouze získat pro sebe, pak to není pravda a je mi to fuk, že si to o mě myslí, protože jim to stejně nikdy nevymluvím.

Záleží mi na této profesi, na network marketingu a na skvělých lidech v něm. A za dobré jméno MLM budu bojovat, až do posledního dechu.

Když mě někdo, kdo mě ani nezná, pomlouvá za zády a vymýšlí si věci, je stále negativní, nechci o něm vědět, nechci ho řešit. Nepotřebuji jejich souhlas s tím, co dělám a ani je nechci mít kolem sebe.

Kdybych bojoval s každým, kdo se mě snaží jen všemožně očerňovat, pak na něj pouze zbytečně vyčerpám svou energii, kterou bych mohl věnovat něčemu jinému a užitečnějšímu.

Chci se zaměřit na lidi, co si to zaslouží, chci jim pomoci a takové chci mít kolem sebe.

Postavte se sami za sebe. Čím méně vám bude záležet na těch negativních, energetických pijavicích ve vašem životě, tím šťastnější budete. 😉

Takže takový je slíbený návod a plán k vašemu štěstí. Když budete spokojenější, hádejte, koho budete více přitahovat? : ) No jasně že, jen další šťastné lidi. 😉

Rádi byste ještě více informací, jak být úspěšný a tedy i šťastný v síťovém marketingu?

Pak koukněte na pozvánku na MLM AKADEMII, která proběhne už na konci tohoto roku – vstupenky však mizí… Už máte taky nějaké pro sebe i svůj tým? Vidíme se tam 😉 Držte se! 🙂


Za inspiraci pro tento článek děkuji mému „MLM“ příteli, Rayovi Higdonovi (firma HIGDON GROUP™).



SDÍLET = LÍBILO SE MI TO!
⇩ DÍKY! 💘 DÁRKY NÍŽE ⇩


MARKETINGOVÝ ONLINE MLM SUMMIT ZDARMA!


DALŠÍ ROČNÍK NEZÁVISLÉ MLM AKADEMIE





PDF: Kde brát lidi do MLM, aby Vám nedošly kontakty!
 



MLM plávovač je ve FB Skupině MLM Poradna!
 



PDF: Jak správně telefonovat v MLM! Stahujte.
 

4 Comments

  1. Míša
    18.9.2019 @ 16:27

    Super, super, super článek!!! 🙂 Děkujeme za sdílení i otevřenost 🙂

    Reply

    • Michal Karmazín
      18.9.2019 @ 16:38

      Díky za podporu Míšo, ať se moc daří a ať to inspiruje a pomáhá tam, kde je třeba 😉

      Reply

  2. Jiri
    18.9.2019 @ 20:27

    Amen!

    Reply

    • Michal Karmazín
      18.9.2019 @ 20:53

      diky Vám za koment Jirko, at se daří, nejen ve financích! 😉

      Reply

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.