Rád bych se s vámi podělil o mé myšlenky na „flirtování“ s ostatními network marketéry z jiných firem. Kdy je správné získávat členy MLM skupin z jiných společností?

Jak se na to dívám já

Nejsem zastánce přebírání marketérů z cizích společností a rozhodně to nepodporuji. Nikdo mě to neučil a netrénoval, tohle je otázka cti. Já sám jsem se nikdy nepokoušel ani nepokusím podvést žádnou MLM společnost, abych získal jejich lidi pro sebe.

Moje rady jsou takové: Je super se všemi se přátelit, ale získávat je do svého MLM, je jako flirtování s provdanou osobou – sedíte na baru a jenom čekáte, až jeden z dvojice odejde, ať si ho můžete odvést domů. Takto se na to dívám já – nesnáším to.

Využili byste příležitost, abyste na baru odloudili cizího partnera nebo partnerku? Morálně je to stejné, jako kdybyste se snažili odlákat network marketéra z jeho společnosti.

Nemám rád, když se někdo zaměřuje na cizí MLM společnosti – absolutně tím pohrdám. A vám poradím, ať se na to vykašlete a zaměříte se na lidi, kteří ještě v network marketingu nejsou. Je jich mnohem více než těch, kteří už jsou jeho součástí.

Co se stane, když ukradnete jiné network marketéry?

Nejprve se vrátíme k případu, že byste si odvedli domů vdanou osobu. Když to uděláte, rozbijete domov, celou rodinu, ukradnete jim mámu nebo tátu. Co kdyby se to stalo vám a někdo by vám zasáhl do vaší rodiny? Určitě by vám to nebylo po chuti.

Pokud někoho cizího snadno přeberete, myslíte si, že vám ho už nikdo nikdy nevezme? Někdo s lepším kompenzačním plánem, nebo s účinnějším produktem? Nemyslíte, že když už jednou opustil(a) své milované, že vás neopustí? Bláhové…

Prostě tomu nefandím.

Opravdu najdete mnohem více lidí mimo network marketing, než mezi těmi, kteří jsou jeho součástí.

Je rozdíl, když se k vám chce někdo přidat

Na rovinu – jasně že už jsem sponzoroval i lidi, kteří přišli z jiné společnosti network marketingu (a řada zkušenějších MLM distributorů v životě již prošla i více MLM společnostmi, než jen jednou jedinou) – ALE POZOR: Rozhodně je rozdíl, když se k vám někdo chce přidat a má k tomu pádné důvody, anebo když někoho, účelně ukradnete! 

Když poskytujete trénink a školení network marketérům po celém světě po dlouhou dobu, určitě jste se s tím už setkali… Někdy prostě začnou být rozčarovaní s jejich společností, majitelem, marketingovým plánem, čímkoliv…

Přijdou a řeknou, že se porozhlížejí po nové společnosti, protože chtějí změnu. V tom je rozdíl, nicméně i přesto je vedu k tomu, aby si velmi dobře zhodnotili, zda si opravdu myslí, že jinde bude “tráva zelenější”… Protože, častá změna MLM firmy NENÍ RECEPT NA ÚSPĚCH!

Nikdo na ně netlačí, ať se hned připojí k jiné společnosti, když je ta stávající nebaví. Nikdo je nepřemlouvá – přijdou sami od sebe a řeknou, že se jim líbí váš marketingový plán a že zrovna odchází ze své společnosti.

Líbí se jim, co děláte a rádi by se připojili. A v tom je ten velký rozdíl – jsou to podnikatelé kteří dělají vlastní svobodné rozhodnutí na svoji vlastní zodpovědnost a pokud se rozhodnou někde skončit, pak jsou opět na trhu volně k dispozici, to je jasné.

Už jsou na cestě ze svého vztahu, nikdo je nepřesvědčuje, aby odešli. Sami se rozhodli pro novou příležitost, protože s tou současnou nejsou spokojení.

Nezničte si pověst

Nezkoušejte být ničiteli domovů. Mohu vám říct, že pokud se o to pokusíte (ať mezi MLM firmami, nebo “jen” mezi crossline), anebo to dokonce dotáhnete až do konce, zničíte si reputaci. Přijdete tak o spoustu a spoustu příležitostí, které na vás teprve čekají.

Protože i když se to stane jen jednou, už se toho nezbavíte – nálepka “přetahovače” vám zůstane napořád, to chcete?

Když budete mluvit s někým, kdo je v jiné společnosti a je spokojený, pogratulujte mu a popřejte jen to nejlepší. Nestrefujte se do dalších network marketérů, i když si myslíte, že zrovna ta vaše příležitost je lepší.

Všichni jsme na stejné lodi, plníme svou misi a snažíme se pozvednout lidi kolem sebe. Pomáháme jim dosáhnout svých snů, časové i peněžní svobody.

Nesnažte se s druhými bojovat, nesnažte se okouzlit jiné marketéry, neflirtujte s nimi! Zaměřovat se na ně nemá smysl, když mimo network marketing je lidí mnohem víc.

Takto to vidím já. Určitě se najdou lidé, kteří se mnou nebudou souhlasit a dokonce tímto způsobem vybudovali svůj tým. Jenže dost pravděpodobně o svůj tým, také stejným způsobem přijdou, tím jsem si jistý. 😉

Moc Vám držím palce, ať se Vám něco takového, nikdy nestane a proto o tom píšu! 😉


Za inspiraci pro tento článek děkuji mému „MLM“ příteli, Rayovi Higdonovi (firma HIGDON GROUP™).



SDÍLET = LÍBILO SE MI TO!
⇩ DÍKY! 💘 DÁRKY NÍŽE ⇩


MARKETINGOVÝ ONLINE MLM SUMMIT ZDARMA!


DALŠÍ ROČNÍK NEZÁVISLÉ MLM AKADEMIE





PDF: Kde brát lidi do MLM, aby Vám nedošly kontakty!
 



MLM plávovač je ve FB Skupině MLM Poradna!
 



PDF: Jak správně telefonovat v MLM! Stahujte.
 

8 Comments

  1. Štefan
    1.8.2019 @ 10:33

    Zdravím vás, ja mám rovnaký názor, no nie vždy to podľa mňa platí. Nikdy by som neodhováral nikoho od jeho projektu, to v žiadnom prípade! Len si myslím, že v niektorých prípadoch je možné spojiť dva projekty. Ako? Viacerí mi vravia, že sedieť na dvoch stoličkách nie je dobré, no ja im na to odpovedám, nech naďalej sedia pevne na tej svojej, no ponúkam vám k nej pohodlnú taburetku. Nie je pohodlnejšie sedieť s vyloženými nohami? Ja totižto ponúkam online marketingové nástroje, pomocou ktorých dokáže každý propagovať ten svoj projekt a ešte získa ďalší príjem…
    Čo si myslíte o tomto? To podľa mňa nie je preberanie, ale spolupráca. Ďakujem ? a prajem každému veľa úspechov v tom jeho projekte.

    Reply

    • Michal Karmazín
      1.8.2019 @ 17:03

      Myslím si to tom, že umíte skvěle argumentovat – blahopřeji! 🙂 To, zda se 1 člověk zapojí do více MLM firem, je čistě jeho rozhodnutí a pokud jde např. jen o využívání produktů, protože ten produkt v jeho hlavní MLM firmě není, pak v tom nevidím žádný problém to určitě ne. Ten článek pojednává hlavně o tom, abychom někomu, kdo už se rozhodl a někde buduje kariéru, tak abychom mu netříštili pozornost a abychom mu nebrali jeho sen! O tom je hlavní sdělení, snad to bude takto i pochopeno, díky za koment a zdravím 🙂

      Reply

  2. Maria
    1.8.2019 @ 16:53

    Ja mám ten istý názor ako Štefan. Pretože predávam produkty. Nie je podmienkou aby bol v mojom tíme ako marketér. Ja som vo viacerých biznisoch, ale iba nakupujem produkty.

    Reply

    • Michal Karmazín
      1.8.2019 @ 17:04

      Ano souhlasím, že s tím problém rozhodně není – viz můj komentář výše ke Štefanovi… Mnoho úspěchů a krásné léto 🙂

      Reply

  3. Maria
    1.8.2019 @ 18:00

    No na druhej strane musím povedať, že ma skoro všetci, ktorým som ponúkla
    moje produkty, pozývali do svojho biznisu.

    Reply

    • Michal Karmazín
      1.8.2019 @ 18:02

      Právě proto je určitě lepší, zaměřit se na lidi, kteří ten svůj business ještě nemají, nebo se rozhodli někde skočit (pokud tedy na MLM jako odvětví, nezanevřou – bohužel po špatné zkušenosti se i tohle může stát)…

      Reply

  4. Dáša Feifrlíková
    1.8.2019 @ 21:22

    Naprosto souhlasím s tím, že neděláme to, co nechceme, aby se dělo nám. Já se řadím k těm přeběhlíkům:-) Začala jsem dělat jedno MLM a docela se mi dařilo. A díky obchodním schůzkám jsem narazila na MLM produkt, který jsem původně chtěla jen pro svou potřebu. Ve výsledku jsem se do druhého MLM díky produktu a díky lidem v něm doslova zamilovala a své sponzorce na rovinu řekla, že chci odejít do jiného obchodu. Tím, že jsme si vše na rovinu řekli, to proběhlo naprosto skvěle. Bez výčitek a na úrovni. Tím, že můj obchod dělám aktivně i na fb si mě všimli bývalí kolegové z prvního MLM a někdo se ke mě i přidal. Prostě proto, že jim nový produkt připadá tak atraktivní a komunita lidí tak trochu jiná:-) Dělala jsem si výčitky a vím, že se to nelíbí, ale skutečně jsem nikoho nepřemlouvala. Konečně i já sama jsem dobrovolně přešla. Bylo to jako magnet. ale prostě se to tak může stát, že začnete využívat jiné MLM jen pro svou potřebu a pak zjistíte, že vám produkt a lidé pasují prostě víc. Lidé jsou tam, kde je jim dobře. Myslím, když lídři zjistí, že jejich lidé využívají produkty i jinde a koketují s jiným MLM, neměli by dělat dusno a vyčítat a hrozit. Udělají tak dusnou atmosféru, že jim pak skutečně lidé odjedou tam, kde jsou na ně hodní. Když ode mne bude chtít někdo odejít, zajímala bych se proč. Někdy by stačilo změnit pravidla, situaci ve skupině. MLM je nejvíc o lidech. Když mi lidé odejdou, určitě bych přemýšlela o tom, co jsem mohla udělat, aby zůstali.

    Reply

    • Michal Karmazín
      1.8.2019 @ 22:04

      Díky za sdílení Vašeho reálného příběhu z praxe… Je tam mnoho poučení!

      Reply

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.