Chcete pokročit v rekrutování / sponzorování / registrování? Přečtěte si, proč je důležité oslovovat úspěšné lidi a jakým způsobem je pro sebe získáte. Mám pro vás jednoduchý návod, jak na to.

Mějte větší vizi

Většina lidí, když vstoupí do síťového marketingu (MLM), mají jediný cíl. Něco prodat a vydělat si peníze. A i když se pro ně snažíte a učíte je, aby ukázali víc ze sebe, stejně je to pro ně většinou všechno v první řadě o penězích.

Snažím se jim vysvětlit, že pro opravdu velké výdělky musí změnit to, čím jsou. Ale často si stejně jedou dokolečka jen to svoje…

Pokud nemají ochotu se změnit, pak stejně obvykle nedostanou to, co chtějí.

Pokud jste jedni z těch, kteří v MLM zatím ještě neměli větší úspěch, mám pro vás důležitou radu…

Přestaňte se držet při zemi a začněte myslet ve velkém!

Třeba se chcete stát tím, kdo pomůže škole vybudovat střechu, kterou protéká. Ukažte se a myslete na svůj cíl ve větším měřítku – klidně začněte pomáhat školám po celém světě.

Čím ve větším měřítku o svých plánech přemýšlíte, tím větší bude vaše vize o tom, jakým člověkem se stanete.

Pouhé peníze a prodeje sami o sobě, nejsou velkým lákadlem pro nikoho. S velkou vizí o tom, kým se chcete stát a jaký vliv chcete mít na ostatní, dojdete určitě mnohem, mnohem dál!

Když se podělíte o takovou vizi v to, kým se chcete stát a jak ovlivníte ostatní, ti správní lidé se kolem vás, začnou motat sami. Uslyší o vás, vaší misi, vizi a budou se chtít stát její součástí – to mi věřte.

Nezaměřujte se jen na ty, kdo vás potřebují

Už jsem potkal network marketéry, kteří chodili po světě a vykřikovali „mám tuhle příležitost, kdo ji chce?“ a přesvědčili do ní pouze své přátele a rodinu.

Chodí a hledají, kdo je potřebuje. Řeknu vám to takto – pokud nutně potřebují vaši příležitost, pravděpodobně je to kvůli tomu, že ve svém životě nebyli ochotní udělat jiná důležitá rozhodnutí. V takovém případě budete mít problém s jejich nastavením mysli.

Možná nebyli ochotní tvrdě makat nebo vypadnout ze situace, která jim nevyhovuje. Třeba nechtěli studovat, pracovat na sobě, nebo víc číst. Nesuďte je.

Rozhodně to nejde plošně aplikovat na každého, ale spousta lidí, kteří jsou ve špatné ekonomické situaci, jen ve svém životě odmítli udělat určitá klíčová rozhodnutí.

Když budou tito lidé otevření spolupráci, bude jim stačit na sobě jen trochu zapracovat. Můžete to s nimi zkusit, ale nezaměřujte se pouze na ně.

Odmítli se chopit příležitosti, která jim byla nabídnuta v minulosti, aby se dostali do lepší situace. Nechtěli do sebe investovat, studovat, dokončit školu, nebo cokoliv dalšího, co kdysi začali. Ne všichni, ale velká spousta.

A protože jsou v této situaci, jsou uzavřeni do sebe a nejsou otevření příležitostem. Mají uzavřenou mysl, protože je tak život naučil.

Nechci to generalizovat a aplikovat na všechny, kdo mají finanční problémy, nebo žijí od výplatě k výplatě. Neznamená to vždy, že jsou uzavření příležitostem.

Rozhodně je ale velké procento lidí, kteří to tak mají a jsou uzavření novým myšlenkám a osobnostnímu růstu.

Proč rekrutovat úspěšné lidi?

Teď vám povím o druhém spektru lidí – o těch, kteří se nebojí, že jim na konci měsíce dojdou peníze. A víte, proč jsou jejich příjmy vyšší? Jsou obvykle více otevřeni příležitostem.

Říkám obvykle, protože to neznamená, že to tak mají všichni. Neznamená to, že jsou všichni šťastní a úžasní.

Nicméně lidé ze spektra úspěšných lidí, ve svém životě již pár správných rozhodnutí udělali a mají tak otevřenou mysl pro příležitosti, větší sebevědomí a také více sociálních spojení (kontaktů).

A koho tedy hledám?

Hledáte úspěšné lidi, kteří vám do týmu přinesou velkou přidanou hodnotu? Zeptejte se sami sebe:

  • Koho se bojím oslovit?
  • Kdo má kolem sebe spoustu kontaktů?
  • Kdo je nejbohatší osoba, kterou znám?
  • Kdo je největší podnikatel, jakého znáte?
  • Kdo vlastní nějaké franšízy?
Kdokoliv z těchto lidí udělá jediný krok, pohne to s celým týmem. I když budou vůbec poprvé součástí network marketingu, snadno se stanou milionáři. Důvod je prostý – už milionáři byli a měli a mají spoustu kontaktů.

Víte, jak úžasně jednoduché je přivést skutečného milionáře, doktora nebo kohokoliv? Představte si, kdyby se váš tým nebál takové lidi oslovit a prostě by začali konat. Váš příjem by se téměř okamžitě znásobil, je tak?

A stojí to za to?

Když se vrátíme k lidem, kteří nejsou tolik otevřeni příležitostem: Jsou negativní, skeptičtí a často si nemohou dovolit ani auto-ship.

A to jen proto, že kdysi udělali špatná rozhodnutí a teď už jsou zatrpklí. Neříkám, abyste jim nedali šanci, jen se na ně nespoléhejte.

Můžete sami sebe považovat za potřebné. Pokud se ale při svém businessu spoléháte na ty, kteří vás potřebují, můžete skončit také jako potřebný, tedy stejně jako oni.

Jak získat úspěšné lidi?

A jaké je to kouzlo, kterým získáte i úspěšné lidi? Respekt. Prostě použijete ty naprosto stejné způsoby, které využíváte na kohokoliv jiného s přirozenou dávkou respektu, např:

“Hele, vážně vás respektuji. Vím, že jste úspěšný(á) v podnikání a tohle třeba nebude Váš šálek čaje. Ale chci Vás oslovit a zjistit, jestli byste se nechtěl(a) mrknout na to, co dělám. Mám velký plán a jen chci vědět, jestli byste se na to nechtěl(a) podívat. Respektuji vás jako osobu, která už něco dokázala v životě a proto bych rád znal váš feedback (názor). Jestli byste se na to chtěl(a) mrknout, bude to super. Pokud ne, nevadí. ”

Vážně je to pořád to stejné. Rozhodně jim nic nevnucujte, ale prostě se zeptejte! Pokud se nezeptáte, nemůže vám ani schopný magnát či magnátka říct ANO!

Spousta lidí k tomu takto přistupuje a pak se diví, že jim to nevychází, že mají smůlu atd. Já vím, že tyto kontakty nepotřebují peníze když jsou bohatí, ale pamatujte že – oni to přímo dělat nemusí, ale mají další kontakty, které vás posunou!

Už vám vyskakují ty jména v hlavě? Já to věděl! 🙂 Jděte do toho – jsem s Vámi a moc Vám držím palce 😉


Za inspiraci pro tento článek děkuji mému „MLM“ příteli, Rayovi Higdonovi (firma HIGDON GROUP™).



SDÍLET = LÍBILO SE MI TO!
⇩ DÍKY! 💘 DÁRKY NÍŽE ⇩


MARKETINGOVÝ ONLINE MLM SUMMIT ZDARMA!


DALŠÍ ROČNÍK NEZÁVISLÉ MLM AKADEMIE





PDF: Kde brát lidi do MLM, aby Vám nedošly kontakty!
 



MLM plávovač je ve FB Skupině MLM Poradna!
 



PDF: Jak správně telefonovat v MLM! Stahujte.
 

7 Comments

  1. Zita Seimor
    31.7.2019 @ 8:21

    co víc říct….snad jen DĚKUJI ….

    Reply

    • Michal Karmazín
      1.8.2019 @ 19:15

      Já děkuji Vám za koment a poděkování Zito – každý si čas na to neudělá a proto si toho vážím 😉 Mnoho úspěchů nejen v MLM! 🙂

      Reply

  2. Zita Seimor
    31.7.2019 @ 8:22

    PDF

    Reply

  3. Darina
    1.8.2019 @ 19:14

    Je to pravda, že mám aj ja blok pri oslovení úspešných ľudí. Teoreticky viem, že nemám rozhodovať dopredu za nich, ale nemám dosť odvahy alebo drzosti/?/

    Reply

    • Michal Karmazín
      1.8.2019 @ 19:18

      Jak píšeme v článku Darino, neberme to jako drzost – pokud oceníme výsledky úspěšných lidí, tak je potěšíme – proč bychom si pak slušnou formou nemohli říct o doporučení? Sami si tvoříme bloky v hlavě, v praxi s tím žádný problém není. Nejhorší co se mi stane je, že žádné doporučení nedostanu – pokud se však nezeptám, také žádné nedostanu a to se 100procentní garancí! 😉

      Reply

  4. Darina
    14.8.2019 @ 12:32

    Ďakujem za odpoveď, Michal, si vzácny človek, vždy niečo pomôžeš posunúť ďalej…

    Reply

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.