Pokud se už v síťovém marketingu pohybujete, tak už jste se pravděpodobně dostali do bodu, kdy svůj čas dělíte mezi práci od 9 do 5 a network marketing. Dva příjmy vedle sebe jsou zatím nutností, protože se Vám příjem ze síťového marketingu nerozvinul do bodu, ve kterém byste mohli vaši práci opustit.

To chápu. Pojďme se ale podívat na statistiky, které dokazují, že když postupně překlápíte ručičku vah ze zaměstnání na stranu podnikání v network marketingu, že děláte dobře.

1. statistika: 50% lidí se cítí finančně podhodnoceno

Dokud budete svůj čas vyvažovat penězi, vždy se budete cítit podhodnoceni. Síťový marketing ale dovoluje vynaložený čas a úsilí neustále duplikovat. Nejprve jedna špatná zpráva. Pouze 5% lidí, kteří začínají, vydělávají dostatek peněz na to, aby pro ně network marketing mohl být ihned kariéra na plný úvazek. 

Síťový marketing neustále duplikuje vložené úsilí. Investovaný čas se vám tak vrátí, a nejen jednou.

Zdá se to skličující, ale zkuste to považovat za jakousi číselnou hru. Zkuste si například dát cíl rozšířit svůj tým na 2.000 lidí za pouhý rok. To znamená, že musíte prezentovat svou nabídku 38 lidem týdně. To není moc, když vezmete v potaz technologie, jako jsou sociální média, e-maily, videa apod. S tímto arzenálem rozhodně nebudete mít problém svou příležitost prezentovat pro 38 lidí každý týden. 

2. statistika: Automatizace ohrožuje 800 milionů pracovních míst 

Když se zeptáte 100 lidí, co je na jejich práci nejdůležitější, co myslíte, že odpoví? Na stejnou otázku se zeptali výzkumníci z George Town Univerzity ve svém výzkumu a 93% lidí jim odpovědělo stejně: Moje práce mi poskytuje finanční stabilitu.

Další studie z roku 2017 došla k závěru, že do roku 2030 bude 800 milionů pracovních míst nahrazeno robotickou automatizací. Což je špatná zpráva pro lidi, kteří se spoléhají na finanční stabilitu, která plyne pouze ze zaměstnání.

Je zaměstnání někoho z vašich přátel ohroženo automatizací? A už jste je varovali?

V síťovém marketingu je naší povinností lidi varovat před tímto vzestupným trendem. Pokud technologie může nahradit jejich pozici, dřív nebo později k tomu dojde. Jejich finanční stabilita bude narušena a stanou se nezaměstnanými. Je tedy jen v jejich nejlepším zájmu se začít věnovat kariéře, která tímto pokrokem technologií ohrožena není. 

3. statistika: V současné době je jen ve Spojených státech 38 milionů domácích podnikatelů

Začít podnikat je v dnešní době běžné. Systémy podpory jsou velké, k dispozici je spousta školení a komunita drobných podnikatelů je skvělá. 

Teď vám předestřu dvě srovnání:

Rozhodnete se, že otevřete malou firmu – třeba malý oděvní butik v místním obchodním centru. Pronajmete si prostory, koupíte vše potřebné, budete inzerovat všude, kde se dá a budete doufat, že něco prodáte. 

Statisticky máte 50% šanci na vyřazení z provozu hned během prvního roku a 90% šanci, že zavřete do pěti let.

Network marketing je podnikání jako každé jiné, takže statistiky v tomto oboru jsou velmi podobné. Výhoda ale spočívá v mnohem menší odpovědnosti a dramaticky nižší počáteční investici. K podnikání vám stačí počítač.

Nemusíte podepisovat pronájem s dlouhodobým závazkem, kupovat zboží na sklad, pojištění, nemusíte utrácet obrovské sumy za reklamu atd. Závazek je mnohem menší. A jaké je riziko když Vám to nepůjde? No přece úměrné k počáteční investici – tedy téměř žádné!

No tak vidíte, proč to tedy aspoň nezkusit? Minimálně díky osobnostnímu rozvoji, který síťový marketing obsahuje, budete lepšími podnikateli s nějakými novými zkušenostmi a dovednostmi, za které byste museli na obchodních školeních jinak zaplatit “majlant”, je to tak? 🙂 Navíc tyto nové cenné zkušenosti pak můžete uplatit v dalších businessech, kterým se třeba v budoucnu, budete věnovat.

Využijte tyto důvody k přehodnocení Vaší situace. Jste zaměstnaní ale, bez žádného vedlejšího příjmu? Nebo už jste vzali rozum a svou budoucnost do hrsti a začali pracovat na vlastní nezávislosti? Mnoho úspěchů ve Vašem MLM, ať se Vám moc a moc daří! 😉 


Za inspiraci k tomuto článku děkuji mému „MLM příteli“, Ericovi Worremu.



SDÍLET = LÍBILO SE MI TO!
⇩ DÍKY! 💘 DÁRKY NÍŽE ⇩


MARKETINGOVÝ ONLINE MLM SUMMIT ZDARMA!


DALŠÍ ROČNÍK NEZÁVISLÉ MLM AKADEMIE





PDF: Kde brát lidi do MLM, aby Vám nedošly kontakty!
 



MLM plávovač je ve FB Skupině MLM Poradna!
 



PDF: Jak správně telefonovat v MLM! Stahujte.
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.