Zkoušíte vybudovat vlastní podnikání v síťovém marketingu a rádi byste si více věřili? Mám pro vás pár tipů, jak využít úspěch v jiné oblasti života k odrazu ve vašem businessu.

Každý úspěch se počítá

Víte všechno o korporátním světě a byli jste v něm úspěšní? Většina lidí má v životě nějaký moment, na který je hrdá. A nemusí to být jen z korporátního světa. Stejně, jako jste si vážili úspěchů v jiném podnikání, přeneste hrdost a radost, i do světa network marketingu.

Na začátku můžete být z MLM vyděšený(á). Ale pokud už máte za sebou skvělou minulost v jiné pracovní či osobní oblasti, pak je to naprosto zbytečné!  Život se prostě mění, tak to vše berte se vztyčenou hlavou a řekněte si: “Není to přece poprvé, co jsem byl(a) schopen / schopna se přizpůsobit… Už jednou jsem to dokázal(a) a teď, to zvládnu ZNOVU!”

Nezáleží na tom, jestli se vám povedlo udělat skvělý business, nebo třeba vychovat dítě. Buďte pyšní na každý svůj úspěch! Važte si ho!

Učte lidi, jak se k vám mají chovat

Je důležité pochopit, že jste to vy, kdo určuje, jak se k vám ostatní mají chovat. V určitých chvílích můžete narazit na situace, kdy někdo věří, že vás ovládá. Když to zkusí poprvé, možná vás to trochu překvapí a nebudete vědět, jak reagovat. Když se to ale bude opakovat, je to vaše chyba – V tomto bodě musíte vzít život do vlastních rukou a ohradit se, třeba takto:

„Hele, jsem jeden z tvých nejlepších lidí. Teď udělám tohle tak a tak a pokud se ti to nelíbí, tak to chápu, ale naše cesty se rozejdou.“

Taková konfrontace není zrovna příjemná, či jakkoliv zábavná, že? Ale je to způsob, jakým převezmete kontrolu nad situací, sebou samým a můžete se stát tím, kým opravdu jste.

Čím více se budete před podobnými problémy choulit do klubíčka a schovávat, tím větší, nad vámi budou mít ostatní moc. Pak už jen těžko zjistíte, jakou moc máte vy sami a jak úžasná osoba jste.

Proto se nesmíte nechat manipulovat a musíte naučit lidi, jak se k vám mají chovat!

Ve svém životě už jste toho spoustu zvládli

Když jste rodič, u hodně věcí vlastně nevíte, co přesně děláte, je to tak? Na to se vlastně ani moc připravit nejde… Nebo za sebou máte různé kariéry, kde jste to taky zrovna nevěděli. Ale pamatujte, že vždy jste nakonec přišli na způsob, jak na to. A proto na to přijdete znovu i teď a i příště, věřte mi.

Když vás propustí z práce, můžete se litovat, chřadnout a definovat se tím, že vás někdo vyhodil – být z toho prostě tzv. “na hromadě”… Nebo to můžete vzít jako požehnání, že se můžete znovu zrodit jako bájný Fénix z popela a stát se ještě lepším! Pak pro vás bude vyhazov tím nejlepším, co se vám kdy stalo, jelikož to dalo impulz k odhalení Vašeho pravého potenciálu, CHÁPETE TO? 🙂 

Jen si musíte vybrat.

Není to o události, není to o vyhazovu, není to o ničem jiném. Je to o vás. Vy si vybíráte, jak na situace zareagujete.

Vaše minulost vás nedefinuje!

Často se setkávám s lidmi, kteří se definovali jedním okamžikem jejich života. Pouze jedna jediná chyba, kterou nechali, ať definuje celé jejich bytí. To je šílené!

I když se vám stane něco špatného, nenechte tyto momenty, aby vás definovaly. Ztratíte velký obchod, nebo zajímavého člověka v síti? Nebědujte už ani minutu – Buďte vděční za lekci, která vám ukázala, kam máte jít a kam naopak nemáte směřovat, nebo čemu se příště vyvarovat. Využívejte pak tuto nesnáz jako silný příběh, jak pomoci inspirovat ostatní. Tím otočíte tuto nesnáz opět v profit i když tak trošku jinak… 😉

Víte, jaká je vaše hodnota?

Americká sloupkařka Maureen Dowd jednou řekla: „V momentě, kdy se prodáte za méně, než si zasloužíte, stojíte za méně, než za co jste se prodali“.

Takže nyní pro všechny, kteří máte vedle sebe někoho, kdo s vámi zachází, jako s odpadem… Pro ty, se kterými někdo nejedná zrovna hezkým způsobem – Nenechte se ponižovat! Nenechte je určovat vaši hodnotu!

Tato chyba jde udělat ve vícero věcech.

Třeba když si řeknete svou odměnu za práci a jako odpověď získáte: „promiňte, ale na to nemáme rozpočet“. Nenechte se zviklat a nejděte pod cenu. „Nemáte na to rozpočet? Dobře, tak já to zkusím příště.“ Za svůj čas prostě musíte být kompenzováni – je to nejcennější komodita, nikdo nám čas už nemůže vrátit – a to za žádnou cenu – je třeba s ním opatrně hospodařit!

A ještě jedna poznámka. Lidé nedokáží ocenit, když něco dostanou zdarma. Proto ani nedoufejte, že byste si pak řekli: „jsem moc rád, že jsem to pro ně udělal a že jsem jim to zdarma dal“. – To se zkrátka nestane, to vám mohu slíbit…


Za inspiraci pro tento článek děkuji mému „MLM“ příteli, Rayovi Higdonovi (firma HIGDON GROUP™).



SDÍLET = LÍBILO SE MI TO!
⇩ DÍKY! 💘 DÁRKY NÍŽE ⇩


MARKETINGOVÝ ONLINE MLM SUMMIT ZDARMA!


DALŠÍ ROČNÍK NEZÁVISLÉ MLM AKADEMIE





PDF: Kde brát lidi do MLM, aby Vám nedošly kontakty!
 



MLM plávovač je ve FB Skupině MLM Poradna!
 



PDF: Jak správně telefonovat v MLM! Stahujte.
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.