Pokud chcete být lídrem v podnikání, musíte rozvíjet spoustu zvyků a vlastností. A spoustě se potřebujete vyhnout. Jaké jsou ty nejhorší? Seznamte se s 10ti smrtelnými hříchy síťového marketingu, které dokáží oslabit váš vliv, poškodit pověst, schopnost vést a měnit životy lidí. Zhodnoťte sami, jestli se musíte zbavit, některé z níže popsaných vlastností.

1. Přeháníte svůj příjem/produkt/příležitosti

Začneme s něčím jednoduchým. Nelžete lidem! Ano, možná vás čeká skvělý měsíc, ale pravděpodobně váš příjem zase klesne zpátky. Nesnažte se napovídat svému okolí, že tak vysoký příjem máte neustále. Možná jste se dostali na určitou úroveň ve firmě, ale nemáte za sebou roky zkušeností nebo kvalifikaci. Prostě máte jen nabubřelé ego.

A víte co? Každý pozná, že lžete. Každý pozná, že si skutečný příjem přikreslujete a že nemluvíte pravdu o své pozici. Nikoho neoklamete, jen poškodíte svou důvěryhodnost.

2. Šikanujete ostatní

Je rozdíl mezi tím, když jste přísný a kdy jste jenom nezdvořilý. A když někoho vedete, nebo utlačujete. V network marketingu existuje spousta tyranů, jejichž chování pramení z nejistoty, nedostatečnosti, nebo přebubřelého ega.

Určitě nechcete, aby se lidé děsili vaší přítomnosti. Pošťuchování lidí až na dno, není efektivní způsob vedení, nebo vytváření růstu. Šikana je destruktivní pro všechny kolem i pro vaši pověst a vliv. Pokud máte pocit, že se chováte podobným způsobem k lidem, rozhodně si najděte způsob, jak to změnit!

3. Jste negativní

Všichni jsme přirozeně přitahováni k pozitivním lidem a odrazují nás lidé negativní. Zamyslete se nad osobou ve vašem životě, která se chová toxicky. Trávíte s ní rádi čas? Cítíte, že vám dodává sílu, nebo vám ji naopak bere? Ujistěte se, že nejste vy tou toxickou osobou pro ostatní.

Ale, co když věci opravdu jsou negativní? V tom případě existuje jedna neuvěřitelná technika, která se jmenuje reframing. Umožní vám změnu způsobu, jakým přemýšlíte o zkušenostech, problémech a o celém světě kolem vás. Pokud se naučíte situace vnímat více v pozitivním světle, dokážete tuto pozitivitu přenášet i na ostatní.

4. Jste nekonzistentní

Nekonzistence je zloděj vašeho růstu. Je tou největší výzvou, kterou můžete během své kariéry potkat. Některé události ve vás dokážou nalít naprosto šílenou motivací, ale nadšení pak během pár měsíců ustoupí. Jste jako na houpačce a tým ve vás může ztratit důvěru.

Rozdělte své dny do tří kategorií. Během produktivního dne ze sebe vydáváte to nejlepší. Během „podpůrného dne pomáháte svému týmu a necháváte věci plynout. Ztracený den je takový, během kterého jste svůj business absolutně nikam neposunuli.

A teď buďte upřímní: kolik dní jste z posledních 365 ztratili? A přesně tam se objevuje nekonzistence. Každý den potřebujete alespoň náznak aktivity, která vás posouvá dále.

5. Utrácíte více, než vyděláváte

Pokud máte ve zvyku utrácet víc, než vyděláváte, v konečném důsledku na vašem příjmu nezáleží. Protože s tím budete bojovat vždy. Horší je, pokud vás to staví do zoufalé situace, ve které můžete ohrozit vaše hodnoty i váš čas.

Naučte se, jak zacházet s penězi, i když jich teď ke správě nemáte zrovna moc. Jakmile začnou přibývat, stále budete potřebovat sebekontrolu a dělat kalkulovaná rozhodnutí. Ani všechny peníze světa z vás neudělají boháče, pokud budete nestále utrácet více, než vyděláte.

6. Kradete distributory

Buďte upřímní. Už jste se někdy snažili zhatit něčí vyhlídky? Tady je jedno důležité pravidlo pro síťový marketing: NIKDY nepřeregistrovávejte nikoho, kdo je spokojen jinde. A dokonce ani i když je údajně nespokojen! Zvláště, pokud se jedná o cross-line uvnitř Vaší MLM firmy!! Nesnažte se ani zasít jediné semínko pochybností a nemluvte negativně o jiné větvi, sponzorovi či jiné společnosti, nebo produktech/službách.

7. Ukazujete svou závislost na veřejnosti

Chápu, že lidé mají různé problémy. Závislost může mít mnoho podob a ti, kteří s nimi bojují, si zaslouží soucit. Ale i když vám nedělá problém se třeba doma opít ve středu ve dvě odpoledne, rozhodně byste neměli pít při práci. Poznejte své démony a nepřenášejte je do svého podnikání.

8. Potřebujete být středem pozornosti

Určitě jste úžasní. A je těžké nebýt středem pozornosti, protože vážně válíte! Ale když se to děje nepřetržitě, ostatní v týmu i celé společnosti si k vám postupně vybudují odpor. Podívejte se ve svém týmu po někom, kdo dokáže lidi vést a strčte ho do záře reflektorů. Trošku zchlaďte své ego a snažte se vyzdvihnout celý tým.

9. Máte příliš osobní kontakty

Ano, přečetli jste to správně. Společenské firemní události jsou skvělou příležitostí pro setkání s novými lidmi. Ale opravdu to není místo pro flirtování. A to ani i když to doma máte těžké nebo na vás nikdo nečeká. Na tom vůbec nezáleží! Rozhodně to není důvod si zkazit pověst nebo celé podnikání.

10. Trpíte úspěchovou paralýzou

Řekněme, že vyděláváte 100 000 korun nebo euro ročně. Možná budete mít možnost vydělávat 1 000 000 korun nebo euro ročně, ale Vy jste prostě spokojeni “jen” se 100 000. Je to v pořádku spokojit se a zůstat na nižší úrovni? Samozřejmě že můžete, pokud chcete – ale je to sobecké. Vaše výplata je odrazem toho, kolika lidem pomáháte a kolik životů se dotýkáte. Zaměřte se na úspěch druhých.


A CO VY?

Spáchali jste některý ze smrtelných hříchů network marketingu?

Co dělat, když jste překročili hranici?

1️⃣ Buďte natolik chytří, že dokážete udělat krok zpátky.

2️⃣ Mějte pod kontrolou své rozhodnutí včetně škod, které mohou napáchat na vztazích i vaší reputaci.

3️⃣ Buďte při cestě zpátky do přízně lidí trpěliví.

Nestačí se jen omluvit a čekat, že se vše hned urovná. Napravit poškození, které vaše rozhodnutí způsobilo, může nějaký čas trvat. A vy to musíte přijmout.

Můžete se sunout kupředu a dělat své schopnosti silnější než kdy byly – ale nestane se to hned. Musíte přestat dělat destruktivní věci a soustředit se na obnovu a opravu škod.


eric worre michal karmazin
Za inspiraci pro tento článek děkuji mému “MLM” příteli, Ericovi Worre.



SDÍLET = LÍBILO SE MI TO!
⇩ DÍKY! 💘 DÁRKY NÍŽE ⇩


MARKETINGOVÝ ONLINE MLM SUMMIT ZDARMA!


DALŠÍ ROČNÍK NEZÁVISLÉ MLM AKADEMIE





PDF: Kde brát lidi do MLM, aby Vám nedošly kontakty!
 



MLM plávovač je ve FB Skupině MLM Poradna!
 



PDF: Jak správně telefonovat v MLM! Stahujte.
 

4 Comments

  1. Anonym
    25.5.2019 @ 22:49

    Čo Vás mám na to povedať. Uzatvorila som sa do seba. Pracovala som na veľmi prestížnom mieste vo Wiedni ,kde sa my celkom darilo . Po smrti jedného človeka je všetko inak. Zarobila som celkom slušne , na slovenské pomeri nadštandardne. Niečo som si ušetrila , zrekonštruovala dom na Slovensku , pomohla deťom. Teraz sa všetko zmenilo. O robotu som prišla a do toho my ochorel manžel na zákernú chorobu. Žije s nami 92ročná mama a máme existenčný problém. Bývame vo Viedni , pracujem iba ja ako mobilná sestra. Keď sa darilo, aj známi sa občas ozvali teraz nikto . Nikdy som nepremýšľala o tom č i nám niekto závidí alebo nie . Nevládzem sa pustiť do niečoho neznámeho ,asi by som to psychicky nezniesla. Priateľov nemám , kamarátky tiež nie . Zaberá to veľa času a navyše sama faloš . Nikdy som nedovolenkovala pravdu povediac , nechce sa my ani žiť.

    Reply

  2. Marcela Hasíková
    29.5.2019 @ 7:12

    Zdravím, četla jsem anonym od paní z Bratislavy. Dá se povědět jediné, že život nebo Bůh, jak kdo chce , nás zkouší, zas a znova a ty zkoušky jsou někdy velmi těžké, až k nevydržení, o tom není pochyb. Ale je potřeba si to uvědomit, že to mohu změnit, vnitřním usebráním a uvědoměním. Nikdo a nic Vám nepomůže, než- li Vy sami. Co se týče lidské závisti nebo zloby, je kolem nás a vždy byla……je důležité zůstat ve středu a uvědomit si, že Já takový nejsem…..nebo když něco nedopadlo, tak jak jsme chtěli, tak vstát, uvědomit si cíl, čeho chci dosáhnout a zase pro to něco udělat……..Asi jenom postupnými kroky a svým přesvědčením a vírou je možné něco změnit, ale je to neustálý proces činů…………..Nakonec je lepší něco udělat z mého přesvědčení , pokud cítím, že ta věc je správná………

    Reply

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.