Často se stává, že jsme na sebe při práci příliš tvrdí, a neustále se při každé příležitosti porovnáváme s ostatními. A já chci tohle zarazit.

Chci, abyste se přestali neustále ohlížet po druhých a zaměřili se pouze na sebe. Jedině pak se začnete opravdu zlepšovat.

Jakmile se více zaměříte na myšlenku, že existuje spousta úžasných věcí, které děláte Vy pro ostatní – a nejen pro své zákazníky, pak se přestanete starat o konkurenci.

Koukat na konkurenci skrz prsty, se Vám nevyplatí

Když někoho slyším mluvit negativně o své konkurenci, pomyslím si dvě věci…

#1

Zaprvé věřím, že vší tou pozorností, kterou věnuje propírání práce druhých, si sám na sebe přivolává další negativní pozornost. Vidím v tom takový koloběh – to zlé, se člověku vrátí.

#2

A zadruhé, když člověk neustále mluví o druhých lidech a zaměřuje se na svou konkurenci, sám si tím snižuje množství času, který může vložit do mluvení a přemýšlení o svém vlastním podnikání a jeho rozvoji.

No vážně, není to užitečněji vyplněný čas? Věnujte více času a energie přemýšlením o tom, jak zlepšit své podnikání. Když budete věnovat svůj čas na konkurenci, jediný, komu tím ublížíte, jste vy sami.

Ano, je důležité dobře znát trh a vědět o dalších lidech a společnostech, které soutěží na stejném rybníčku jako Vy. Ale neplýtvejte časem na zbytečnostech, které Vaše podnikání nikam neposunou.

K čemu vám bude, když budete vědět, jak velká byla jejich party, jaké nové klienty získali, nebo kolik na nich vydělají?

Skutečnost je taková, že tam venku existuje spousta příležitostí pro každého.

Proto se raději starejte o to, abyste využili tu svou příležitost naplno. Je potřeba, abyste utráceli svůj čas a energii právě na svých MLM příležitostech.

Zaměřte pozornost na své zákazníky, na hledání nových, na lepší marketingové strategie a na nové obchodní kontakty. To jsou věci, které stojí za vynaložený čas a mnohonásobně Vám jeho hodnotu vrátí zpátky x krát!

Naučte se vidět svět (a konkurenci) v pozitivním světle

Důležité také je, abyste dokázali svou mysl posunout na pozitivní kolej. Když se překlopíte z negativních myšlenek o vaší konkurenci, jde to mnohem snadněji. Buďte vděčni za to, co máte. Právě to je kouzlo úspěchu.

Přemýšlejte o tom, co už v životě, či v podnikání máte, za co jste ve své práci vděční, a co děláte dobře. Zaměřte se více na zákazníky, kteří milují to, co děláte. Ukažte jim, že si jich vážíte a že jste za ně vděční, hýčkejte je.

Máte (nejen) v podnikání lidi, kterým jste vděční za to, co pro vás udělali? Řekněte jim to.

Hledejte to nejlepší i na druhých, nejen na sobě

V jednom ohledu se sledování konkurence přeci jenom vyplatí. Můžete věnovat pozornost tomu, co dělají dobře, a inspirovat se od nich.

Nebojte se je dokonce oslovit, poblahopřát k jejich úspěchu a zeptat se na věci, které vás zajímají.

Stojí za to je oslovit a budete určitě překvapeni tím, kolik z nich vám podá pomocnou ruku.

Když je budete jen sledovat a vkládat množství energie do toho, abyste se snažili je neustále překonávat, nezískáte ani z poloviny tolik užitečných informací, jako když je oslovíte napřímo a požádáte o radu.

Budujte si mosty k úspěchu a neskládejte si před sebe zbytečně překážky k příležitostem.

Nezáleží na tom, v jakém odvětví pracujete – zaměřte se na to, co děláte dobře. Je tu dost velký trh na to, aby to nebyl problém.

Zaměřte se na utváření spojenců a zdokonalování svého podnikání a neplýtvejte časem na své konkurenci.

Vaše podnikání potřebuje mnohem více vynaloženého času a energie, než vaše konkurence, je tak? 😉

Chtěli byste všechny úspěšné principy tzv. “v kostce”?

Žádný problém – unikátní kurz 8mi krokového MLM sytému je KONEČNĚ HOTOVÝ a obsahuje přes 11 hodin (!!) zhuštěného MLM knowhow bez omáček a vaty!

Je to prostě něco jako moderní MLM BIBLE formou 11+ hodin extra hodnotných videí 😉

No a už jste viděli webinář zdarma, “Jak vybudovat IMPERIUM z domu a BEZ KAPITÁLU”? Opravdu ne? Pak pokračujte zde 😉


Za inspiraci pro tento článek děkuji mému „MLM“ příteli, Rayovi Higdonovi (firma HIGDON GROUP™).



SDÍLET = LÍBILO SE MI TO!
⇩ DÍKY! 💘 DÁRKY NÍŽE ⇩


MARKETINGOVÝ ONLINE MLM SUMMIT ZDARMA!


DALŠÍ ROČNÍK NEZÁVISLÉ MLM AKADEMIE





PDF: Kde brát lidi do MLM, aby Vám nedošly kontakty!
 



MLM plávovač je ve FB Skupině MLM Poradna!
 



PDF: Jak správně telefonovat v MLM! Stahujte.
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.